» Отдых » Новости туризма

Виверження вулкана в Індонезії: кількість жертв збільшилася до 92 чоловік

    всего 84291 отеля

Виверження вулкана в Індонезії: кількість жертв збільшилася до 92 чоловік

Жертвами виверження вулкана Мерапі, який продовжує випускати потоки лави і пірокластичні хмари (розпечені хмари попелу, вулканічних порід і газів), на індонезійському острові Ява стали, за останніми даними, 92 людини. [ ab]

Раніше повідомлялося, що в п'ятницю, 5 листопада, рятувальники виявили під руїнами згорілих будинків в одному з сіл, розташованих в околицях вулкана, тіла 12 загиблих, і кількість жертв вогненної стихії досягла 56 осіб.

Однак, як повідомляє Associated Press з посиланням на представника місцевого госпіталю, до справжнього моменту вже знайдено 48 загиблих.

За останній час також були госпіталізовані не менше 66 постраждалих, багато з яких знаходяться в критичному стані.

Вулкан Мерапі перейшов у стадію активного виверження ще 26 жовтня. За даними АР, на сьогоднішній день близько 75 тисяч чоловік були евакуйовані з небезпечної зони і переселено в тимчасові табори.

3 листопада влада Індонезії в півтора рази розширила зону евакуації навколо вулкана у зв'язку з посиленням його активності. Кордон небезпечної зони тепер простягається до 15 кілометрів від вулкана. Проте облік евакуйованих ускладнюється тим, що багато селян намагаються повернутися додому, щоб доглядати за полями і худобою.

За даними сейсмологів, черговий викид з кратера Мерапі в середу вранці став найпотужнішим з початку виверження вулкана.
05 ноября 2010, 08:41





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт