» Отдых » Новости туризма

У Німеччині розробили вживлюваний в око мікрочіп, який допоможе повернути зір сліпим людям

    всего 84291 отеля

У Німеччині розробили вживлюваний в око мікрочіп, який допоможе повернути зір сліпим людям

Група вчених з Тюбінгенського університету Німеччини розробила світлочутливий мікрочіп, призначений для імплантації під сітківку ока. Нова методика дозволить повернути зір сліпим людям.

Серед 11 пацієнтів, які пройшли на собі випробування розробки вчених, 5 отримали можливість після 15 років повної сліпоти розрізняти джерела світла і великі світлі об'єкти. Три добровольці, що погодилися на впровадження імпланта після тижня тренувань почали розрізняти форми об'єктів.

Один з учасників тестування імплантів через два тижні після операції з імплантації мікрочіпа почав розрізняти більш складні форми - різні типи фруктів, обриси власної руки, час, показуване стрілками годинника з великим циферблатом і навіть букви, з яких він становив слова.

Мікрочіп є мікросхемою розміром три на три міліметри, на якій розташовані півтора тисячі світлочутливих елементів. Саме ці світлочутливі елементи посилають набори імпульсів до нервових клітин, сполученим з головним мозком. Для цього імплант впроваджується під сітківку ока, а не на неї, як це передбачалося робити в більш ранніх поколіннях подібних пристроїв.

Володарі вживленої мікросхеми поки змушені носити спеціальні окуляри для фокусування зображення. Крім того, імплант потребує зовнішнього живлення, яке здійснюється за допомогою виведеного на поверхню кабелю. Цей же контакт з мікрочіпом дозволяє його власникам налаштувати контрастність і яскравість зображення.

"У ході нашого дослідження один з пацієнтів заново відкрив свою власну руку і був вражений, побачивши її вперше після довгих років сліпоти", - сказав Еберхарт Зреннер керівник очного відділення в медичному центрі Тюбінгенського університету.

Однак, розробка німецьких учених здатна повернути зір далеко не всім сліпим людям - так, вона не допоможе пацієнтам, осліплим через пошкодження зорового нерва або відповідної області головного мозку.

В даний час учені продовжують експерименти з розробленим ними мікрочіпом, підбираючи кращу позицію для його розміщення під сітківкою. Крім того, описані в публікації мікрочіпи потребують заміни, оскільки виготовлені з не повністю сумісних з людським організмом матеріалів. Вчені вже готують нове покоління виробів, здатне перебувати всередині людського тіла постійно.

Нагадаємо, раніше американські вчені в ході досліджень з допомогою стовбурових клітин повернули слух і зір морським свинкам і пуголовками, що наближає можливість аналогічного лікування людей.
03 ноября 2010, 10:10





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт