» Отдых » Новости туризма

Російські гірськолижники воліють Австрію

    всего 84291 отеля

Російські гірськолижники воліють Австрію

Минулий гірськолижний сезон в черговий раз підтвердив лідерство австрійських центрів зимового відпочинку: протягом останніх кількох років найбільше туристів приймають або лідер нинішнього року Майрхофен, або торішній переможець Зельден. Всього ж в рейтингу 50 найбільш затребуваних альпійських курортів, як і в минулому році, 17 австрійських.

За сезон 2009/2010 кататися на лижах в Альпи вирушило понад 166,6 тисячі гірськолижників з Росії. 65 000 з них вибрали Австрію.

Французькі Альпи знаходяться на другому місці за популярністю: тут побувало близько 48 тисяч осіб. У топ-50, складений маркетинговим агентством Proalps, увійшло 11 французьких центрів зимового відпочинку, у тому числі п'ять потрапило в престижну першу десятку. Однак майже всі курорти Франції опустилися на одну-дві позиції: свою роль у цьому відіграла дорожнеча тутешнього відпочинку.

Зате порівняно недорога Італія збільшила інтерес до себе на 20%. За минулий сезон країна прийняла понад 35 тисяч наших гірськолижників, в топ-50 увійшло 13 курортів. Лідерами є Валь-ді-Фасса і Валь-Гардена (третє місце з 10 567 туристами і шосте місце з 6751 відповідно). Залучають російських любителів зимового спорту Мадонна-ді-Кампільо, Червінія, Борміо, Альта-Бадія і інші місця відпочинку.

Ще одне дороге гірськолижне напрямок, Швейцарія, недорахувалася близько 8% росіян у порівнянні з показниками минулого року. Так, Церматт і Санкт-Моріц з 12-го і 13-го місця опустилися на 13-е і 16-е місця відповідно. Результати сезону 2009/2010 - вісім курортів і трохи більше 13 тисяч туристів з Росії.

Німеччині так і не вдається зайняти скільки-небудь значимі позиції: у минулому сезоні її головний курорт, Гарміш-Партенкірхен, прийняв 2958 туристів з Росії, що на 4% менше, ніж роком раніше. В результаті з 15-го місця він перемістився на 20-е. Правда, інший німецький центр зимового відпочинку - Берхтесгаден - вперше увійшов до топ-50 з 630 росіянами, піднявшись на три позиції.

В цілому ж, незважаючи на певні втрати Франції і Швейцарії, число росіян, які каталися минулої зими на альпійських курортах, збільшилася майже на 10% - в першу чергу завдяки самостійним мандрівникам. При цьому частка індивідуальних клієнтів, які безпосередньо бронюють розміщення, завчасно викуповують авіаквитки і обходяться без допомоги турфірм, за останні два-три роки зросла до 30-35% від загального потоку. Судячи з усього, сезон 2010/2011 продовжить ці тенденції.
29 октября 2010, 12:55





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт