» Отдых » Новости туризма

ЄС назвав три умови скасування віз для Росії

    всего 84291 отеля

ЄС назвав три умови скасування віз для Росії

На саміті в Ростові-на-Дону, який пройде 31 травня - 1 червня, будуть офіційно оголошені три вимоги Євросоюзу для скасування візового режиму з Росією. Це введення біометричних паспортів, прийняття закону про захист даних і поліпшення безпеки кордонів. Так звана «дорожня карта» - перелік реформ, які Росія повинна здійснити для переходу на безвізовий режим з ЄС, обговорювалася на робочому засіданні міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, яке пройшло 10 травня в Брюсселі, повідомляють «Ведомости».

За словами начальника відділу преси та інформації представництва ЄС в Росії, головною проблемою залишається питання безпеки південних кордонів РФ. Перші дві умови «дорожньої карти» частково виконані вже сьогодні. Біометричні закордонні паспорти видаються в Росії з 2006 року і кожен другий одержуваний сьогодні російськими туристами паспорт оснащений чіпом з електронними даними. Прийнятий у 2009 році закон «Про персональних даних», на думку депутатів, повністю відповідає всім європейським вимогам.

А ось з безпекою кордонів у Росії дійсно великі проблеми. Протяжність державного кордону десятки тисяч кілометрів, значна її частина саме в південних областях проходить по гірським районам. Ще в 1991 році в ФСБ підрахували, що на зміцнення кордону потрібні трильйони рублів. Євросоюз же побоюється не тільки потоку незаконних мігрантів, які можуть хлинути в Європу через Росію із суміжних республік та держав, але й потоку наркотиків з Афганістану.

Але навіть якщо всі три умови будуть дотримані Росією, перешкодою на шляху введення безвізового режиму з ЄС може стати вимога польського МЗС скасувати також візовий режим з Україною, Грузією, Білорусією, Молдовою, Вірменією та Азербайджаном. За словами глави польського МЗС Радослава Сікорські, Росія не може отримати переваги по відношенню до країн «Східного партнерства».
12 мая 2010, 12:08
http://turist.rbc.ru





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт