» Отдых » Новости туризма

Сьогодні відкривається 63-й Канський кінофестиваль

    всего 84291 отеля

Сьогодні відкривається 63-й Канський кінофестиваль

Незважаючи на шторм, що ледь не змив Лазурне узбережжя минулої середи, і вулканічний попіл, що призвів на вихідних до скасування понад 500 рейсів на півдні Європи, 63-й Каннський кінофестиваль відкривається в термін: він пройде з 12 по 23 травня.

Фільмом відкриття стане Робін Гуд Рідлі Скотта з Расселом Кроу, Кейт Бланшетт і Максом фон Сюдов. Сам режисер, щоправда, на прем'єру не приїде - він ще не оговтався після операції на коліні.

Покази конкурсних фільмів почнуться наступного дня. Всього їх цього року буде 19, причому останній - Ірландський маршрут британця Кена Лоуча, про війну в Іраку, - був внесений в програму за два дні до відкриття.

За Золоту пальмову гілку змагатимуться мексиканець Алехандро Гонсалес Іньярріту (Красата з Хав'єром Бардемом у головній ролі), японець Такеши Кітано з черговою стрічкою про якудзу (Обурення), іранський класик Аббас Кіаростамі з першою картиною, знятою поза Іраном (Завірена копія, головна героїня - Жюльєтт Бінош), француз алжирського походження Рашид Бушареб (Поза законом), модний таєць Апічатпонг Вірасетакун (Дядечко Бунмі, який пам'ятає свої минулі життя), китаєць Вань Сяошуай (Чонкінгскій блюз), італієць Даніеле Лукетті (Наше життя) і угорець Корнель Мундручо (Ніжний син: Проект Франкенштейна).

Південнокорейських режисерів в конкурсі відразу два - Чан Дон Лі (Поезія) і Сенг Су Їм (Покоївка). Двоє буде і британців - крім уже згаданого Кена Лоуча, свою картину представить відомий реаліст Майк Лі (Ще один рік).

Румунських режисерів в основній програмі цього разу не числиться, хоча саме з Канн почалася слава румунської "нової хвилі", зате, вперше всю історію фестивалю, в конкурсі фігурує режисер з Чаду - Махамат-Салех Харун (Людина, яка кричить).

За національною квотою в програму потрапило троє французьких режисерів: Ксавьє Бовуа (Люди і боги), Матьє Амальрік (Турне), Бертран Таверньє (Герцогиня де Монпансьє).

Голлівуд представлятиме Дуг Ліман, творець Ідентифікації Борна і Містера і місіс Сміт, з політичним трилером Чесна гра (у головних ролях - Шон Пенн і Наомі Уоттс).

Другий конкурс - Особливий погляд, журі якого очолила Клер Дені - представить Соціалізм легендарного Жана Люка Годара, Дивну історію з Анхелікой не менш легендарного португальського патріарха Мануеля де Олівейри і Аврору румуна Крісті Пуйі.

До позаконкурсної програми увійшли Ти зустрінеш високого темного незнайомця Вуді Аллена з Наомі Уоттс, Антоніо Бандерасом і зіркою Мільйонера з нетрів Фрідою Пінто, Карлос Олів'є Ассаяса про венесуельському терориста Ілліча Раміреса Санчеса, Тамара Дрю Стівена Фрірза, Гроші ніколи не сплять Олівера Стоуна - продовження його ж власної картини 1987 року все з тим же Майклом Дугласом у головній ролі і новий фільм Отара Іоселіані Шантрапа.

Паралельні фестивальні програми - Двотижневик режисерів та Тиждень критики - в цьому році сконцентруються на дебютах.

Закриється фестиваль Деревом французької документалістки Жюлі Бертучеллі з Шарлоттою Генсбур в головній ролі.

Нагадаємо, Росію на кінофестивалі представлятиме Микита Міхалков зі спеціально змонтованою заради Канн двогодинною версією Стомлених сонцем-2, а Україну - Сергій Лозниця, документаліст, який зняв свій перший ігровий фільм - Щастя моє.
12 мая 2010, 08:27
http://korrespondent.net


Тэги: Каннский кинофестиваль, Cannes, фестиваль в Каннах





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт