» Отдых » Новости туризма

Азіатсько-тихоокеанська туріндустрія показала піврічний зростання в 12%

    всего 84291 отеля

Азіатсько-тихоокеанська туріндустрія показала піврічний зростання в 12%

Азіатсько-тихоокеанська туристична асоціація (PATA) оприлюднила попередні липневі дані, що стосуються міжнародного в'їзного турпотоку в Азію і Тихоокеанський регіон. 15-відсоткове зростання міжнародного в'їзного турпотоку вказує на зростаючий туристичний попит з урахуванням відносно більш скромних результатів попереднього року (липень 2009). За перші сім місяців 2010 року число іноземних туристів в даному регіоні зросла за річним показником на 12%.

В'їзний турпотік в північно-східну Азію за місяць збільшився на 15%, що дещо менше сильного 19-процентного зростання травня і червня. Лідером регіону є Японія - 39% місячного зростання. Вражає відновити активні в'їзного туризму в Японію, що послідувала за семимісячним зростанням в 36%. Сильне зростання допоміг напрямку наблизитися до передкризового рівня 2008 року, і Японія може досить близько підійти до річного піку в серпні або вересні поточного року. Сильне зростання попиту спостерігалося також у Гонконзі (+32%), Кореї (+24%), китайською Тайпеї (+23%) і Макау (+23%). У Китаї, включаючи Гонконг і Макао, загальний в'їзний турпотік у липні виріс на 7%, при цьому набагато збільшилося число іноземних туристів - 19%. У цілому за перші сім місяців 2010 року міжнародний в'їзний турпотік в північно-східну Азію зафіксував зростання в 12%.
Липневий зростання міжнародного в'їзного турпотоку в південно-східну Азію також залишався досить сильним - 15%, при цьому подвійний ріст спостерігався у В'єтнамі (+51%), Сінгапурі (+24%), Таїланді (+14%) і Індонезії (+11% ). Примітно, що для Таїланду це був перший місяць позитивних змін за тримісячний період, позитивний сценарій повинен зберегтися і далі, так як там настає традиційний пік сезону. Такі більш дрібні напрямки, як М'янма (+40%) і Камбоджа (+22%), також зафіксували істотне зростання даного показника. За перші сім місяців поточного року в'їзний турпотік до країн південно-східної Азії збільшився за річним показником на 13%.
Липневий зростання в'їзного тупотока в Південну Азію становив 11%, що відносно нижче середнього 15-процентного зростання за перші шість місяців цього року, але тим не менше є однаково сильним. Число іноземних туристів в Індії збільшилася всього на 4%. У Шрі-Ланці, Непалі і на Мальдівах відзначено істотне зростання в 50%, 29% і 26% відповідно. За січень-липень 2010 року міжнародний в'їзний турпотік у субрегіон виріс на 14%.
У тихоокеанському регіоні розглянутий показник став набирати обертів після квітневої кризи, пов'язаного з хмарою вулканічного попелу. У липні в'їзний турпотік в регіон виріс на 10%. Австралія з 11-відсотковим зростанням очолила сильний показник субрегіону. У той час поки економічний аспект продовжує негативно впливати на в'їзний туризм з Європи та Америки до Австралії, число відпочиваючих з північно-східної і південно-східної Азії сильно виросло. Зростання в'їзного турпотоку в Нову Зеландію залишався досить помірним - 4%, більшість більш дрібних напрямів також спостерігало в липні позитивне зростання. У цілому за перші сім місяців поточного року субрегіон зафіксував зростання в'їзного турпотоку в 5%.
15 октября 2010, 10:41





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт