» Отдых » Новости туризма

Як «Пегас туристик» врятував 220 життів

    всего 84291 отеля

Як «Пегас туристик» врятував 220 життів

Оскільки було ясно, що борт авіакомпанії «Авіастар-Ту» з Хургади до Москви в ніч з 21 на 22 березня вилетить з великою затримкою, туроператор «Пегас туристик» заздалегідь розсадив усіх пасажирів на інші рейси. І, цілком можливо, таким чином врятував 220 життів.

Літак Ту-204 з бортовим номером RA-64011 «прославився» ще в неділю. Вилетівши з «Домододево» в Хургаду в 4 ранку 21 березня з 210 пасажирами, він через дві години повернувся в Москву: в районі Орла екіпаж повідомив про задимлення в кабіні і вирішив виробити паливо, щоб знову сісти в «Домодєдово». Годин через 10, після лагодження літака, лише 130 чоловік знову вирушили в Хургаду: 20 пасажирів відмовилися від поїздки, решту «Пегас туристик» відправив іншими рейсами, поки техніки розбиралися в неполадках. Як з'ясувала комісія інспекції з безпеки польотів Центрального управління повітряного транспорту Росавіації, причиною несправності стала відмова елемента електричного обігрівача ніг екіпажу.

Прибувши в Хургаду на 12 годин пізніше запланованого терміну, літак і назад до Москви вилетів з великою затримкою, але вже без пасажирів: щоб не змушувати туристів чекати, «Пегас туристик» відправив їх іншими рейсами. «Ми розширили програму польотів до Єгипту на весняні канікули, тому на рейсах до Хургади вільних місць не було, а на зворотних - цілком достатньо, щоб розсадити туристів», - сказала RATA-news генеральний менеджер «Пегаса» Ганна Підгірна.

До аеропорту цей літак не дотягнув: близько 3 години ночі 22 березня він впав приблизно в кілометрі від «Домодєдово». При ударі об землю у лайнера відірвало крило і надломився фюзеляж. Завдяки відсутності палива в баках він не вибухнув. Всі вісім членів екіпажа живі, п'ятеро госпіталізовані, двоє з них знаходяться у важкому стані. Одна зі стюардес змогла самостійно залишити лайнер, доїхати до аеропорту і повідомити про катастрофу.

Причини катастрофи поки незрозумілі. Як повідомила Росавіація, «при поверненні в Домодєдово літак здійснював захід на посадку в аеропорт в складних метеоумовах. Тим не менше, екіпаж не повідомляв про намір здійснити аварійну посадку або про відмови та несправності ». На місці падіння знайдені чорні ящики, розшифровка яких дозволить з'ясувати, що сталося.

За словами Ганни Підгірній, польотна програма з «Авіастар» була розрахована до кінця березня. Зараз, зрозуміло, туроператор шукає заміну перевізнику.

І все ж наважимося стверджувати, що борт RA-64011 щасливий. Справа в тому, що, за деякими відомостями, цей літак і перш потрапляв в серйозні переробки, але завжди - без людських жертв. Наприклад, у січні 2002 р. в польоті з Франкфурта в Новосибірськ у нього закінчилося паливо і зупинилися обидва двигуни, лайнер планував на злітно-посадочну смугу. На його борту було 117 пасажирів і 22 члени екіпажу, ніхто не постраждав.

Федеральне агентство повітряного транспорту заборонило авіакомпанії «Авіастар-Ту» виконувати пасажирські перевезення з 22 березня 2010 року, так як у неї залишився тільки один пасажирський літак і, отже, немає резервного борту. До аварії парк компанії складався з двох пасажирських літаків Ту-204-100 і трьох вантажних літаків Ту-204С. Повідомляє RATA NEWS.

23 марта 2010, 21:28





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт