» Отдых » Новости туризма

Двоповерхові вагони можуть з'явитися в Росії через два роки

    всего 84291 отеля

Двоповерхові вагони можуть з'явитися в Росії через два роки

Двоповерхові вагони в Росії з'являться не раніше 2012 року. Зараз вагон, який був представлений рік тому на виставці Expo 1520, знаходиться на доопрацюванні на Тверському вагонобудівному заводі (ТВЗ). У майбутньому році очікуються випробування дослідних зразків, у разі успіху яких орієнтовно з 2012 року може початися тестова експлуатація на регулярних маршрутах.

Передбачається, що ці вагони можуть бути поставлені в поїзди, що прямують до чорноморських курортів, а також на лінії з Москви в міста Поволжя - зокрема, в Нижній Новгород, Самару і Саратов. "Ці вагони потрібні там, де нам не вистачає пропускної здатності ліній для перевезення всіх пасажирів", - пояснив вибір віце-президент РЖД Михайло Акулов.

Нагадаємо, що розроблений ТВЗ вагон має 16 чотиримісних купе - 8 на нижньому рівні і 8 на верхньому. Таким чином, він майже в два рази вместительнее звичайного купейного вагону - 64 місця проти 36. Купе мало відрізняються від звичайних - за винятком набагато більш низької стелі, так що на верхній полиці буде кілька менш просторо, ніж у курсують зараз вагонах. Крім того, з тієї ж причини відсутній верхній багажний відсік над коридором.

У купейному версії вагона для зменшення його немаленького ваги конструктори відмовилися від полиць-трансформерів і зробили звичайні. З тієї ж причини мінімальний і набір полиць і сіток для розміщення особистих речей пасажира. А ось СВ-версія вагона буде з полицями-трансформерами. Вагон важить 65 тонн - це приблизно на 10% більше звичайного. Довжина його (26,2 метра) також більше, але всього на 70 сантиметрів. Висота гіганта - 5,25 метра.

Коридори верхнього та нижнього поверхів зроблені з різних сторін вагона, так що гуляють по них пасажири зможуть милуватися пейзажами з обох сторін. Правда, в дослідному зразку вагона зробити це в коридорі верхнього поверху скрутно - вікно закінчується приблизно в півтора метрах від підлоги, і щоб подивитися в нього, більшості пасажирів доведеться нагнутися. Аналогічна проблема виникне і у пасажирів верхніх полиць - вікно закінчиться нижче рівня полки. Це недогляд передбачається виправити в наступних зразках вагона.

Перший зразок двухетажніка, на відміну від всіх інших російських пасажирських вагонів, має тільки одні двері, розташовану на стандартній висоті. Для проходу до купе потрібно буде спуститися або піднятися на кілька сходинок. У протилежному кінці вагона, також на "середньому" рівні, знаходиться блок з трьох туалетних кімнат - таке їх розташування дозволить звести черги до мінімуму.
08 сентября 2010, 15:23





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт