» Отдых » Новости туризма

Пором Петербург - Гельсінкі за сезон перевіз 100 тисяч чоловік

    всего 84291 отеля

Пором Петербург - Гельсінкі за сезон перевіз 100 тисяч чоловік

C 21 квітня 2010 на лінії між Петербургом і Хельсінкі працює паром Princess Maria ("Принцеса Марія"). 3 вересня на його палубу зійшов стотисячний пасажир. Ювілейний турист отримав річний сертифікат на 10 круїзів і подорож в каюті класу делюкс.

Ініціатори маршруту і туристична адміністрація Петербурга з самого початку вірили в успіх нової лінії, оскільки це - перший пором, що здійснює перевезення в умовах нового візового режиму. Нагадаємо, більше року тому було підписано постанову, згідно з яким іноземні туристи, які прибувають у Росію на поромах, зможуть відвідувати російську територію протягом 72 годин без віз. Попередні поромні лінії закривалися через нерентабельність, обумовленої в першу чергу необхідністю іноземців отримувати візу в Росію.

Свою лепту в успіх нового маршруту внесла і гнучка цінова політика. Вартість розміщення в чотиримісній каюті починається від 25 євро при ранньому бронюванні та від 38 євро при звичайному бронюванні. Для порівняння: найпопулярніший транспорт з Петербурга в Гельсінкі - або туристичні автобуси (від 15 євро), або маршрутки (20-25 євро). Квиток на поїзд обійдеться в 40 і більше євро. При цьому подорож на поромі і комфортніше, і цікавіше обох альтернативних варіантів.

Пором Princess Maria пропонує 606 кают різних класів і цінових категорій, а його автомобільна палуба може вмістити до 395 машин. Рейси з Санкт-Петербурга і Гельсінкі виконуються п'ять разів на тиждень. Час у дорозі - близько 11 годин.

Загальна пасажиромісткість порома - 1638 людини. За 136 днів роботи (з 21 квітня по 3 вересня) щодня послугами нового транспортного засобу в середньому скористалося 735 осіб, тобто заповнюваність становила близько 50%. З одного боку, це дозволяє поромної лінії бути рентабельною, з іншого - робить подорож досить комфортним для пасажирів. Згідно з прогнозами компанії-оператора, до кінця 2010 року паром перевезе понад 180 тисяч мандрівників.
08 сентября 2010, 11:34





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт