» Отдых » Новости туризма

У боротьбі за свої права українські турфірми бойкотують держкомпанії

    всего 84291 отеля

У боротьбі за свої права українські турфірми бойкотують держкомпанії

Неабиякий скандал розгорається навколо популярної в туристів-сталкерів Зони Відчуження сумно відомої Чорнобильської АЕС. Організація турів у Зону припинена ще в кінці весни, а туроператори, що займаються відправкою туди туристів, оголосили бойкот таким поїздкам у зв'язку з монополізацією туристичного ринку державною організацією ЧІІ, що відповідає за обслуговування Зони. Чиновники, які вирішили підзаробити на турфірмах, не пропускають в Зону їх транспорт з туристами, при цьому пропонуючи туроператорам свої транспортні послуги, природно, по над-завищеними розцінками.

Зокрема, починаючи з кінця квітня і по даний час триває бойкот Зони туроператором «Чорнобиль-Тур», який спеціалізується на організації турів до покинутої АЕС. Як розповіли кореспондентові інфогруппи «ТУРПРОМ» в турфірмі, проблема з організацією турів в Чорнобая куди більш масштабна, ніж здається на перший погляд. «Бойкот був необхідною і вимушеним заходом. Ми розуміли і розуміємо, що проблема туризму в Чорнобильську Зону - насправді маленька вершина дуже великого айсберга пост-чорнобильських проблем. Одним тільки бойкотом її не вирішити. Однак він відіграв свою позитивну роль, і тепер «Чорнобиль-Тур» планує розширити свої соціальні акції, спрямовані на те, щоб до 25-річчя Чорнобиля можна було почати гідно показувати масштаби атомної катастрофи і подвигу сотень тисяч ліквідаторів », - повідомили в прес- службі «Чорнобиль-Тур».

Тим не менше, більшість інших українських туроператорів продовжує возити туристів до Чорнобиля на умовах ЧІІ. «Частково це можна вважати нашим недоглядом, тому ми не провели необхідну роз'яснювальну та організаційну роботу серед своїх колег. У те ж брешемо багато туристів, які панірувати свої поїздки в Зону з нами, прислали нам листи, в яких підтримали нашу позицію і повідомили, то вони відклали поїздки до тих пір, поки ми не відновимо свої тури », - пояснив співрозмовник. У теж час, поки не відомо, скільки часу ще триватиме бойкот чиновників ЧІІ з боку самого великого спеціалізованого по Чорнобилю туроператора, і які будуть його остаточні підсумки.

При цьому, на думку юристів, обсмикнути чиновників, що зарвалися турфірма могла б набагато ефективнішим способом - через суд, тому що в даній ситуації явно простежується монопольне становище ЧІІ в Зоні. «Для того, що б підвищити судові перспективи такого спору, необхідно в першу чергу встановити домінуюче становище суб'єкта ринку. Для цього слід звернутися в Антимонопольний комітет України, який повинен встановити факт монополізації на підставі Закону «Про захист економічної конкуренції». Думаю, організація бойкоту, в такій ситуації, міра крайня і швидше емоційна, ніж раціональна. Мабуть ініціатор такої міри не знайшов правових способів вирішення конфлікту, або не бачить перспектив у зверненні до держорганів або суд. Хоча і в таких крайніх заходи є свої плюси - привернення суспільної уваги в інших ситуаціях може вирішити більше завдань, ніж звернення до закону », - вважає Георгій Мохов, гендиректор юридичної компанії« Персона Грата ».
02 сентября 2010, 15:36





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт