» Отдых » Новости туризма

РЖД оштрафовано за нав'язування користування постіллю в купе і СВ

    всего 84291 отеля

РЖД оштрафовано за нав'язування користування постіллю в купе і СВ

Федеральна антимонопольна служба (ФАС) оштрафувала ВАТ "РЖД" більш ніж на на 68 мільйонів рублів за нав'язування обов'язкового платного користування постіллю пасажирам купейних і СВ-вагонів. Приводом до цього рішення послужила скарга одного з пасажирів, якому постіль була не потрібна, оскільки він їхав у купе на коротку відстань днем. ФАС прийняла рішення на користь пасажира ще в минулому серпні, проте залізничний монополіст оскаржив його. 8 липня арбітражний суд Московського округу прийняв сторону ФАС в цій суперечці.

Якщо РЖД нарешті підкориться рішенню, постіль в купе і СВ (крім так званих вагонів з послугами) буде надаватися так само, як у плацкартних - за бажанням пасажира. При цьому постіль можна оплатити заздалегідь у касі при покупці квитка, а можна купити вже у провідника, ризикуючи переплатити, оскільки багато провідники люблять завищувати тариф. Крім того, розширення продажів ліжку провідниками може призвести до збільшення випадків продажу так званого "китая" - ліжка, якій вже користувався інший пасажир, а згодом вигладженою і упакованої самими провідниками. Ціна користування постіллю в російських потягах становить зараз приблизно 2-3 євро. Обов'язковій покупку ліжка в купе і СВ РЖД зробило влітку 2006 року.
12 августа 2010, 23:44





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт