» Отдых » Новости туризма

В Туреччину без візи - тепер це реальність

    всего 84291 отеля

В Туреччину без візи - тепер це реальність

Угода про скасування віз між Росією і Туреччиною, підписана Президентом Дмитром Медведєвим і прем'єр-міністром Реджепом Ердоганом ще в середині травня поточного року, набрала чинності 27 липня. Тепер російським туристам, які вирішили відпочити на численні курорти Туреччини, не доведеться купувати візу при в'їзді, відстоюючи при цьому велику чергу, як це було раніше. Однак, на думку туроператорів, що працюють на напрямку, очікувати значного збільшення турпотоку через скасування візових формальностей не доводиться.

Нагадаємо, що основною темою травневих переговорів Президента Росії в Туреччині за традицією стали традиційні багатства російських надр - газ і нафту. Туреччина ж зі свого боку пішла на скасування віз, яка була також підтримана російською стороною. «У минулому році їх <туристів> було 2. 5 мільйона, в докризовий період - близько трьох мільйонів. І я думаю, що і в цьому році буде дуже і дуже немало, наші люди люблять відпочивати в Туреччині і можливість приїхати тепер буде у всіх, причому абсолютно безкоштовна », - цитує Дмитра Медведєва РІА« Новини ». На той момент про терміни виконання угоди сторін про реадмісію не повідомлялося, і тільки до кінця липня вона вступила в силу.

Нагадаємо, що раніше в'їзна віза для російських туристів, яка купувалася по прибуттю прямо на кордоні, коштувала $ 20 або € 15 на людину, включаючи дітей будь-якого віку, навіть якщо вони були вписані в паспорт батьків. За цією ж візою можна було знаходитися в країні або перетинати кордон необмежену кількість разів протягом двох місяців. Тепер, з оголошенням безвізового режиму для туристів, що здійснюють поїздки в Туреччину, термін перебування обмежений одним місяцем.

Саме з причини доступності колишньої візи туроператори не бачать причин для значного збільшення турпотоку до Туреччини після введення безвізового режиму. Проте експерти відзначають цілий ряд позитивних сторін у зв'язку з відмовою від візових формальностей. «Для Туреччини можливе скасування візи - це прекрасний маркетинговий хід, як у просуванні свого напрямку, так і в відбудові від найближчого конкурента - Єгипту. Для простих туристів скасування візи в психологічному плані - це одна з переваг поряд із системою «все включено» і високим рівнем сервісу у виборі пляжного напрямки відпочинку. У теж час, значного збільшення турпотоку очікувати не слід у зв'язку з невисокою вартістю колишньої візи », - вважає Наталія Акімцова, директор з маркетингу та PR туроператора« Анекс Тур ». Ще одним позитивним аспектом відмови від віз є простота проходження кордону. «Час проходження митниці скоротиться, хоча і незначно, в межах 10 хвилин, не буде черг в касу за покупкою візи», - уклала співрозмовник.

Ще більш позитивно оцінює скасування віз Геннадій Косарев, замдиректора туркомпанії «Російський Експрес». «По-перше, для сімейних туристів економія на візі буде цілком відчутною, а за нашою статистикою до 60% всього турпотоку до Туреччини з Росії становлять сім'ї з дітьми. По-друге, скасування віз Туреччиною цілком можна розглядати як вдалий маркетинговий хід. Зниження вартості туру за рахунок віз також трохи збільшить турпотік, але навряд чи істотно, тому турецька віза ніколи не була в очах туристів перешкодою для поїздки », - заявляв раніше експерт кореспондентові інфогруппи« ТУРПРОМ ».

З іншого боку, для турбізнесу ефективніше було б зміна терміну перебування в країні туристів і пом'якшення вимог до їх паспортом. «Більш важливо для турбізнесу було б збільшити кількість днів, дозволених для перебування на території Туреччини», - вважає інший експерт, що побажав залишитися неназваним. Також, на думку експертів, більший вплив на турпотік надала б скасування Туреччиною цензу на термін дії паспортів російських туристів. Зараз при прильоті в Туреччину на регулярному рейсі паспорт туриста повинен бути дійсний протягом цілих 6-ти місяців після дати зворотного вильоту, а при прильоті на чартерному рейсі - 3 місяці. У липні минулого року (див. стрічку новин туризму від 09. 07. 09) турецька влада вже було вирішили пускати в країну і тих туристів, у кого паспорт закінчується відразу після закінчення їхнього туру. Однак в останній момент це рішення так і не було затверджено.
29 июля 2010, 18:13





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт