» Отдых » Новости туризма

На Карибах лютує лихоманка денге

    всего 84291 отеля

На Карибах лютує лихоманка денге

Рівень захворювання лихоманкою денге на Карибах досяг епідеміологічного статусу - влада регіону повідомляють про безліч хворих і померлих від цієї страшної хвороби, переносимої москітами. Причиною підйому рівня захворювання називається тепла погода і ранній початок сезону дощів, завдяки чому москіти відчувають себе привільно.

У Домініканській Республіці, де зафіксовано близько 7000 випадків захворювання і 27 смертей, комітет охорони здоров'я почав кампанію по поширенню інформації про засоби захисту населення і знищення місць гніздування москітів. Особливо важка ситуація склалася в провінціях Дуарте (Duarte), Сан-Крістобаль (San Cristobal), Перавіа (Peravia), Сантьяго (Santiago), Сан-Хосе-де-Очоа (San Jose de Ocoa) і Санто-Домінго (Santo Domingo) , повідомляє Associated Press. Медичні власті вимагають введення в країні, настільки популярної в туристів, режиму надзвичайного стану.

В інших країнах Карибського басейну ситуація також важка - лікарні в Тринідаді переповнені, а ступінь поширення лихоманки в Пуерто-Ріко є гіршою з тих, з якими доводилося стикатися медикам за останні 10 років. За повідомленням представників епідеміологічного контролю Пуерто-Ріко, було зафіксовано 5 смертельних випадків, близько 6300 людей імовірно вважаються хворими. У Французькій Гвіані, Гваделупі і на острові Сен-Мартен з початку червня зафіксовано в загальній складності близько 16 700 випадків цього небезпечного вірусного захворювання.

Здравоохоронні влади побоюються поширення лихоманки денге на територію США, де вона була свого часу благополучно винищена. В даний час всі пацієнти, госпіталізовані в Майамі з підозрою на вірус лихоманки денге, пройшли необхідні тести і вважаються умовно здоровими.

Розрізняють чотири типи лихоманки денге, всі вони характеризуються підвищенням температури, головним болем і сильними болями в суглобах і м'язах. Більшість захворілих одужують протягом тижня і набувають імунітету до конкретного виду лихоманки, залишаючись уразливими для решти варіантів цього захворювання. В якості запобіжних заходів рекомендується носити одяг, максимально закриває шкірні покриви, а також наносити на шкіру репелент від москітів. Туристам варто в цілях безпеки утриматися від екскурсій в болотисті райони. При появі симптомів простуди, які схожі з симптомами лихоманки денге, можна приймати аспірин. Рекомендується випити парацетамол і негайно звернутися до лікаря.
27 июля 2010, 10:29





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт