» Отдых » Новости туризма

Мальта позбулася популярної пам'ятки

    всего 84291 отеля

Мальта позбулася популярної пам'ятки

Сьогодні вранці Мальта втратила одну з природних пам'яток, залучала безліч туристів - на заході острова Гоцо (Gozo) обрушилася скельна арка природного походження, відома як "Лазурне вікно".

Як повідомляє Lenta.ru з посиланням на мальтійські ЗМІ, в останні роки від "Лазурного вікна" регулярно відвалювалися шматки вапняку, і руйнування скелі було лише питанням часу. "Становить протягом багатьох років звіти показували, що ця пам'ятка буде сильно пошкоджена природною корозією. Цей сумний день настав", - написав у соцмережі Twitter прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат.

Арка заввишки 28 метрів мала статус об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Вона була популярним місцем серед туристів і привертала кінематографістів - "Лазурне вікно" можна побачити у фільмах "Битва титанів" (1981), "Граф Монте-Крісто" (2002), а також в одному з епізодів суперпопулярного серіалу "Гра престолів".
08 марта 2017, 16:07





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт