» Отдых » Новости туризма

Невловимий художник Бенксі відкрив готель в Віфлеємі

    всего 84291 отеля

Невловимий художник Бенксі відкрив готель в Віфлеємі

Суперпопулярний художник Бенксі, ретельно приховує свою особистість, розписав все приміщення готелю, який був представлений пресі позавчора в палестинському місті Віфлеєм. Готель, що отримала назву The Walled Off Hotel, яке можна перевести як "Готель в катівнях", розташована в секторі С на західному березі річки Йордан - ця частина міста контролюється ізраїльськими військовими. Готель створювався потай навіть від місцевої влади протягом 14 місяців, а його офіційне відкриття призначене на 20 березня. Журналісти вважають, що сам художник був присутній на заході для преси, але з упевненістю стверджувати цього не може ніхто.

В готелі всього 10 номерів, кожен з яких унікальний, повідомляє BBC. З вікон готелю видно побудований ізраїльськими військовими розділовий бар'єр - ще 10 років тому Бенксі побував у Віфлеємі і намалював на цій стіні голуба миру в бронежилеті. Також на території вибудуваного в колоніальному стилі будівлі готелю є невеликий музей, що розповідає про розділової стіни і демонструє роботи місцевих художників.

Готель, який став справжнім політичним заявою, прикрашений десятками нових творів Бенксі. На одній картині зображена ізраїльська сторожова вежа у вигляді каруселі для палестинських дітей, на інший ідилічну село розгортають бронетранспортером. На стіні в одному з номерів готелю ізраїльський поліцейський і палестинець б'ються подушками.

У готелі працює 45 співробітників. Його адміністратор Віссам сальсу (Wissam Salsah) упевнений, що місце розташування комплексу не тільки не відлякає клієнтів з різних країн, включаючи ізраїльтян, але і внесе свій внесок в оздоровлення палестинської економіки. В даний час невідомо, у скільки обійдеться ніч в президентському люксі готелю, однак в загальній кімнаті, схожій на хостел, туристи зможуть переночувати на двоярусних ліжках за $ 30 на добу.

Бенксі і раніше демонстрував симпатію до палестинським територіям: в лютому 2015 художник відвідав Сектор Газа і скористався руїнами будинків як полотна для своїх настінних композицій.
05 марта 2017, 13:03

Туристические новости в тему:




отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт