» Отдых » Новости туризма

Туроператори повинні попереджати клієнтів про акул в Єгипті

    всего 84291 отеля

Туроператори повинні попереджати клієнтів про акул в Єгипті

Позавчора на німецького туриста, який відпочивав в Єгипті, напала акула. Хижачка відкусила купальщиків ногу, і він помер по дорозі в лікарню. У зв'язку з трагічним інцидентом Російський союз туріндустрії (РСТ) нагадує туроператорам про необхідність у письмовій формі попереджати виїжджають до Єгипту росіян про ризик зустріти в прибережних водах акулу.

Відсутність такої інформації може служити підставою для притягнення туристичної компанії до відповідальності, пише RATA-News. Згідно зі статтею 14 Федерального закону " Про основи туристської діяльності в Російській Федерації ", клієнтам туроператорів надано право вимагати в судовому порядку розірвання договору про реалізацію туристського продукту або його зміни у разі виявлення обставин, що свідчать про виникнення в країні тимчасового перебування туристів загрози безпеці їх життя і здоров'ю.

Напад акули на туриста з Німеччини стався біля берегів міста Ель-Кусейр. Останнім часом цей невеликий населений пункт став набирати популярність у дайверів з усього світу.

Атака хижака на людину в прибережних водах Єгипту зафіксована вперше за п'ять років. У 2010 році відбулося відразу кілька нападів акул на купальщиків в районі Шарм-ель-Шейха, у зв'язку з чим пляжі цього міста були закриті для купання на два тижні.

Тоді біологи припустили, що причинами появи акул так близько від берега стало зменшення кількості в Червоному морі тунця - їх основного корму, а також звичка дайверів підгодовувати рибу, щоб помилуватися підводною фауною. Також з'ясувалося, що недалеко від берегів Шарм-ель-Шейха з проходять з вантажем живих овець судів скидали в море хворих тварин, які могли залучити морських хижаків.

Переполох, викликаний нападами акул (у 2010 році постраждали троє російських туристів і померла одна громадянка Німеччини), змусив владу Південного Синая вжити заходів: пляжі Шарм-ель-Шейха обладнали вишками, на яких протягом світлового дня чергували рятувальники, крім того, їх забезпечили лікарями, в море повинні були курсувати катера берегової охорони, а з яхт, катають туристів, заборонили скидати у воду харчові відходи під страхом відкликання ліцензії. При цьому було введено повну заборону на годування риб і на рибалку. Судна, що проходять поблизу Шарм-ель-Шейха, став супроводжувати конвой, що пильно стежив за тим, щоб з них нічого не скидали за борт. Також в море планувалося встановити міцні мережі, які повинні були поміщати хижакам наближатися до берега, проте цього робити не стали. Лише кілька готелів огородили власні ділянки води для купальщиків.
24 марта 2015, 09:24





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт