» Отдых » Новости туризма

Забув закон нотаріусам нагадали правила оформлення згод на виїзд дітей

    всего 84291 отеля

Забув закон нотаріусам нагадали правила оформлення згод на виїзд дітей

Останнім часом почастішали випадки відмов нотаріусів оформляти згоди на виїзд дітям, котрі збираються в поїздку без супроводу батьків і поза складу туристичної групи, тобто самостійно. На прохання Асоціації туроператорів Росії (АТОР) президент Федеральної нотаріальної палати (ФНП) роз'яснила порядок оформлення таких документів. Згідно відповіді, такого роду відмови є неправомірними.

АТОР ініціювала звернення в ФНП в квітні цього року після численних звернень туроператорів та туристів, що сигналізують про відмову нотаріусів в оформленні згод батьків на самостійний виїзд дитини за кордон. Відмовляючись оформляти такі згоди, нотаріуси говорили про зміни в законодавстві, згідно з якими оформлення дозволу на виїзд дітей нібито можливе тільки з вказівкою в ньому супроводжуючої особи.

При цьому відсутність необхідного згоди на виїзд є непереборною перешкодою для дітей, які планують самостійно виїхати за кордон по навчальним програмам. Крім того, навіть в рамках організованих турів дані супроводжуючої особи бувають не відомі до самого відправлення. І, нарешті, у випадку, якщо супроводжуюча особа, зазначена в згоді, напередодні поїздки, наприклад, захворіє - батьки можуть вже не встигати оформити новий документ, а це значить, що відбудеться тур чи ні, залежить від обставин сторонньої людини.

Президент Федеральної нотаріальної палати Марія Сазонова у своєму листі підтвердила, що Федеральний закон № 114 "Про порядок виїзду з Російської Федерації та в'їзду в Російську Федерацію" не змінювався. Закон не забороняє виїзд дітей з території Російської Федерації без супроводу законних представників чи інших повнолітніх громадян. Виняток становить тільки виїзд недієздатного громадянина. Закон від 15. 08. 1996 передбачає лише наявність у дітей нотаріально завіреної згоди батьків на такий виїзд .

Таким чином, у згоді на виїзд в обов'язковому порядку повинні міститися відомості про терміни поїздки і держава, яка дитина має намір відвідати. Але закон не вимагає вказувати дані особи, яка супроводжує неповнолітнього за кордон: ці відомості вносяться в документ за бажанням батьків дитини.
07 июня 2010, 14:46





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт