» Отдых » Новости туризма

Ресторанам Гамбурга дозволили обладнати зали для курців

    всего 84291 отеля

Ресторанам Гамбурга дозволили обладнати зали для курців

У німецькому Гамбурзі прийняті нові правила для курців. Вони набудуть чинності 1 вересня.

Нагадаємо, регламентація куріння знаходиться в центрі уваги місцевої влади вже давно. І якщо з громадськими місцями (такими як театри або електрички) питань не виникало, то правила для громадського харчування були досить дивними.

Перша редакція закону прив'язувала куріння не до типу закладу, а до його меню. Зокрема, в тих місцях, де подають їжу, куріння було заборонено повністю (не дозволялося навіть обладнати окремі зали для курців). Там, де пропонують тільки напої і легкі закуски, палити дозволялося. Однак після позову від однієї з власниць закладу громадського харчування, яка вказала на дискримінацію її бізнесу і клієнтів, критерії заборони довелося переглянути.

У результаті взимку нинішнього року Федеральний суд постановив, що правила повинні бути єдині для всіх закладів громадського харчування, або їх не повинно бути зовсім. Міській владі було наказано розробити новий закон про куріння з урахуванням цього рішення.

Тепер законопроект офіційно дозволяє куріння в ресторанах при наявності там обладнаній для курців зони. Що ж стосується барів, то правила не змінилися. Як і раніше, палити можна в питних закладах площею не більше 75 квадратних метрів за умови, що там подають тільки легкі закуски і туди не пускають відвідувачів молодше 18 років.

В інших громадських місцях, у тому числі казино, куріння заборонене. Разом з тим на в'язниці та лікарні заборона не поширюється.

Варто додати, що і нова редакція закону недосконала. Відомо, що в барах значно більше палять відвідувачів, ніж у будь-якому іншому громадському місці. Не бажаючи втрачати цих клієнтів, останнім часом бари, мали власну кухню, все частіше перестають пропонувати гаряче харчування, дозволяючи при цьому відвідувачам замовляти його з боку. Раніше, за наявності власних страв у меню, таке було неприпустимо. У підсумку ж куріння і прийом їжі залишаються можливими навіть в тут, що також може стати приводом до чергового позовом.
15 июня 2012, 20:21





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт