» Отдых » Новости туризма

З 4 червня по 1 липня Польща буде перевіряти документи на внутрішенгенскіх кордонах

    всего 84291 отеля

З 4 червня по 1 липня Польща буде перевіряти документи на внутрішенгенскіх кордонах

З 4 червня по 1 липня, під час проведення матчів чемпіонату Європи з футболу (Євро-2012), на кордонах Польщі з країнами ЄС буде відновлений прикордонний контроль. Ніяких істотних змін для туристів у зв'язку з цим не послідує.

Країни шенгенської угоди час від часу вводять прикордонний на своїх кордонах. Це відбувається у зв'язку з подіями, які, імовірно, можуть залучити на територію країни небажані елементи. Наприклад, перевірки документів у перших числах травня вводила Іспанія, побоюючись приїзду протестувальників у зв'язку із самітом Європейського центрального банку.

Однак з абсолютно незрозумілих причин російські ЗМІ трактують дані перевірки документів як "вихід з Шенгену" і лякають туристів, що володіють шенгенськими візами різних країн, неможливістю в'їзду. Слід розуміти, що для того, щоб якась держава вийшло з шенгенського простору і почало вимагати для в'їзду виключно національні візи, має відбутися щось куди більш значуще, ніж чергове спортивна подія або з'їзд фінансистів.

Так званий "тимчасовий вихід із Шенгена" означає лише відновлення перевірок документів на внутрішенгенскіх кордонах - з тим, щоб не впустити в країну тих, хто може створити заворушення. Будь-який турист, який має, наприклад, фінську шенгенську візу, без будь-яких проблем може поїхати в Польщу, Іспанію і будь-яке інше держава, тимчасово відновив перевірки документів на своїх кордонах. Тобто для володаря будь-якого документа, що дає право легально в'їжджати в країну, немає ні найменших причин для паніки.

На час Євро-2012, як повідомили "Інтерфаксу" в культурно-діловому центрі Польщі в Калінінграді, прикордонний контроль поновлюється на внутрішніх кордонах ЄС з Німеччиною, Словаччиною, Чехією та Литвою. Перевірки будуть вибірковими, з використанням спеціальних обладнаних автомобілів, що дозволяють швидко і точно перевіряти документи. У розпорядженні Прикордонної служби зараз 60 таких машин. Контроль також буде здійснюватися в портах і аеропортах. На всій території Польщі існує 254 прикордонних пункти контролю.
05 мая 2012, 17:02





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт