» Отдых » Новости туризма

Неподалік від Мехіко вивергається вулкан

    всего 84291 отеля

Неподалік від Мехіко вивергається вулкан

У Мексиці прокинувся вулкан Попокатепетль, розташований в 55 кілометрах на південний схід від столиці країни. Його активність відзначається з кінця квітня. До теперішнього часу чотири знаходяться поряд з горою населених пункти засипані попелом.

Постраждалих немає, проте рятувальники закликають мешканців бути обережними і користуватися респіраторами, щоб уникати потрапляння попелу в органи дихання, повідомляє РІА "Новости". У цьому районі оголошено "жовтий" рівень тривоги. Щодня реєструється понад 20 викидів попелу з жерла вулкана.

"Попокатепетль" в перекладі з мови науатль означає "Паруюча гора". Його білосніжна вершина, що височіє над долиною Мехіко на 5 452 метри, є таким же символом країни, як і орел зі змією в кігтях, що сидить на кактусі.

Довгий час вулкан вважався вимерлим, і аж до початку 90-х років минулого століття його схили були улюбленим місцем відпочинку місцевих жителів і туристів. Сюди навіть приїжджали, щоб покататися на лижах. Однак близько 20 років тому Попокатепетль почав проявляти перші ознаки активності. Снігова шапка розтанула, схили покрилися попелом і викидами лави. Тоді ж навколо гори була встановлена зона безпеки, а схили закрили для туристів.
05 мая 2012, 13:52





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт