» Отдых » Новости туризма

Тури на європейські курорти рекордно подешевшали

    всего 84291 отеля

Тури на європейські курорти рекордно подешевшали

Початок літнього сезону ознаменувався неймовірно низькими цінами на відпочинок за кордоном. Одним із самих недорогих напрямків стало Середземномор'ї. Наприклад, у першій половині червня тиждень на Криті з перельотом, розміщенням в готелі 2 *, страховкою і сніданками може обійтися всього в 97 євро, тобто близько 4 тисяч рублів. Додатково заплатити доведеться лише за візу.

При цьому, як пояснюють туроператори, собівартість одних авіаквитків з Москви до столиці Криту, Іракліон, і назад становить 350 євро. Тобто деякі великі туроператори продають тури в три рази дешевше, ніж квитки, повідомляє Інтерфакс.

Подібний демпінг відбувається через надлишок авіаперевезення: тільки з Москви на Крит щотижня відправляються близько 20 рейсів, а з вильотами з регіонів ця цифра подвоюється. За словами експертів ринку, авіаперевезення на Крит, та й у цілому на Грецію, перевищена на 30% мінімум.

Другим рекордно дешевим напрямком стала Італія. З Москви та інших російських міст тільки в Ріміні щотижня літає 40 рейсів - чартерних і регулярних. В результаті відпочинок в Ріміні в готелі 3 * зі сніданками обійдеться в 180 євро (7000 рублів).

Є дуже вигідні пропозиції і по Іспанії - зокрема, Каталонії. На початку червня тижневий турпакет на будь-який морський курорт цього регіону по системі "фортуна" з проживанням в готелі 3 * зі сніданками можна купити менш ніж за 9 тисяч рублів з людини.

Такі ціни протримаються ще як мінімум два тижні, а потім повинен початися сезонний підйом попиту на літній відпочинок.

Нинішнє літо закріпило і довело тенденцію, яку вже давно відзначають і туристи, і туроператори. Відпочинок за кордоном дійсно дешевше (і притому якісніше), ніж на російських курортах. Але сюрпризом сезону-2011 стало те, що безвізові курортні країни стали програвати візовим за цінами.

Наприклад, самий скромний тур в Хорватію не пропонується дешевше, ніж за 10 тисяч рублів. Ще дорожче відпочинок в Чорногорії - ціни стартують з 15-17 тисяч рублів. Причиною в першу чергу є збалансованість або навіть брак авіаперевезення.

А відпочинок в Туреччині, яка в цьому році помітно подорожчала, виявляється абсолютно співмірний з вартістю пакета в Іспанію або Грецію, хоча Туреччина - доларова країна. Пропозиції по палаючим турам до Туреччини не опускаються нижче 9-10 тисяч рублів за умови проживання в готелі 3 *, правда, з системою all inclusive, настільки улюбленої нашими співвітчизниками.

І навіть Болгарія, традиційно вважалася бюджетним напрямком відпочинку, в цьому році пропонує не самі конкурентоспроможні ціни: від 12-15 тисяч рублів.
03 июня 2011, 11:21





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт