» Отдых » Новости туризма

Рейтинг туристичної конкурентоспроможності: Україна опустилася до рівня Гватемали і Намібії

    всего 84291 отеля

Рейтинг туристичної конкурентоспроможності: Україна опустилася до рівня Гватемали і Намібії

Україна суттєво опустилася в рейтингу туристичної конкурентоспроможності, складеному Всесвітнім економічним форумом.

Так, у рейтингу за 2011 рік Україна опинилася на 85 місці, тоді як у попередньому звіті країна посідала 77-е місце. В даний час за рівнем туристичної конкурентоспроможності Україна опинилася на одному рівні з Намібією (84) і Гватемалою (86).

З європейських країн Україна виявилася четвертою з кінця, посівши 39 місце. Сербія зайняла 38 сходинку. Останні три місця в Старому світі експерти віддали Вірменії (40), Боснії і Герцеговині (41), а також Молдові (42).

Варто відзначити, що Російська Федерація, як і в попередньому рейтингу, зайняла 59-е місце, на одному рівні з Уругваєм (58) та Аргентиною (60).

Найбільш привабливою для туристів вдруге стала Швейцарія, на другому місці - Німеччина, третє місце фахівці ВЕФ віддали Франції. Австрія посіла четверте місце, а замикає п'ятірку Швеція.

У ТОП-10 рейтингу також увійшли США, Великобританія, Іспанія, Канада і Сінгапур. Останні три місця в рейтингу дісталися Бурунді, Анголі і Чаду.

"Після важкого періоду, який змінив положення справ у галузі подорожей і туризму, сектор повільно відновлюється від економічного спаду. В цьому контексті, четвертий доповідь The Travel & Tourism Competitiveness випущений в той час, коли промисловість проявляє стриманий оптимізм і вивчає нові та інноваційні способи забезпечення успішного розвитку ", - йдеться в повідомленні ВЕФ.
09 марта 2011, 12:31





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт