» Отдых » Новости туризма

Європарламент і Верховна Рада рекомендують замінити короткострокові візи для українців

    всего 84291 отеля

Європарламент і Верховна Рада рекомендують замінити короткострокові візи для українців

Європарламент і Верховна Рада України рекомендують замінити короткострокові візи для українців до країн ЄС на середньо-і довгострокові, повідомляє Deutsche welle.

Про це сторони домовилися на засіданні комітету зі співпраці Україна-ЄС у четвер.

Спільна доповідь депутатів Європарламенту з візової політики має бути представлений в обох законодавчих органах - українському та європейському, повідомив голова парламентського комітету з євроінтеграції Борис Тарасюк.

Він не виключив, що висловлені в доповіді рекомендації з вирішення проблем з реалізації угоди про спрощення візового режиму будуть закріплені законодавчо. Серед цих рекомендацій депутат назвав заміну короткострокових віз для українців до країн Євросоюзу на середньо-і довгострокові.

Співголова комітету зі співробітництва Україна-ЄС, депутат Європарламенту Павел Коваль назвав спільну доповідь демонстрацією єдності Європарламенту та Верховної Ради. За його словами, розроблені рекомендації є конкретними завданнями. А надання українцям безвізового режиму він вважає "дуже важливим кроком на шляху євроінтеграції України".

При цьому Борис Тарасюк висловив упевненість в тому, що на саміті Україна-ЄС 22 листопада в Брюсселі вдасться підписати план дій щодо введення безвізового режиму з країнами Євросоюзу. Він очікує, що такий план дій "буде домашнім завданням для України" і що уряд його швидко виконає.

Заступник голови парламентського комітету у закордонних справах Леонід Кожара нагадав про три умови отримання безвізового режиму: запровадження біометричних паспортів, забезпечення захисту персональних даних та приведення держкордону відповідно до євростандартів. Кожара додав, що закон про захист персональних даних парламент України вже схвалив. Решта дві умови держава може виконати протягом року.
05 ноября 2010, 10:16





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт