» Отдых » Новости туризма

Повені в Європі: Варшаву може затопити через кілька годин

    всего 84291 отеля

Повені в Європі: Варшаву може затопити через кілька годин

Жителі польської столиці готуються до розливу річки Вісли, рівень води в якій за останню годину підвищився на 17 см.

Як повідомляє Reuters, у воді вже опинилося кілька прибережних кафе і ресторанів. До завтрашнього дня вода у Віслі може піднятися до рівня 7,8 метрів, в той час, як звичайним є 3-4 метри.

Останні дані Інституту метеорології і водного господарства Польщі говорять про те, що рівень води в столичній річці складає 596 см.

Центр кризового реагування вже сповістив варшав'ян, які проживають поблизу річки, про наступ великої води. У свою чергу, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав усіх жителів не зволікати з евакуацією.

"Я звертаюся до кожного з проханням евакуюватися, як тільки прийде поліція або пожежники і скажуть, що пора йти. Ви не повинні зволікати", - сказав глава уряду.

Він зазначив, що це врятує людям життя. "Я знаю, що доведеться приймати дуже складні рішення, але ви зробите лише гірше, якщо піддасте своє життя небезпеці, а також життя членів рятувальних команд, що забирають людей із затоплених територій", - зазначив Туск.

Він уже звернувся за допомогою до ЄС, зазначивши, що повінь торкнеться десятків тисяч жителів його країни.

Прем'єр також назвав суму вже завданого повенями збитку - 2 млрд євро. "Доведеться знайти більше коштів, нам потрібно буде урізати фінансування інших програм, аби цього досягти", - сказав глава уряду Польщі.
20 мая 2010, 20:26





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт