» Отдых » Новости туризма

У Євросоюзі вирішили закрити двері перед Україною як мінімум на десять років

    всего 84291 отеля

У Євросоюзі вирішили закрити двері перед Україною як мінімум на десять років

Розширення Євросоюзу за рахунок прийняття нових членів у найближчі десять років не буде, йдеться у спеціальному листі, підписаному міністрами закордонних справ Польщі та Швеції Радославом Сікорським і Карлом Більдтом й адресованому главі дипломатії ЄС Кетрін Ештон і комісарові ЄС з питань розширення Штефану Фюле.

Спільний лист було надіслано у відповідь на запитальник, підготовлений Єврокомісією у липні цього року щодо оцінки ефективності європейської політики сусідства.

Разом з тим, міністри Швеції та Польщі в листі зазначають, що ЄС повинен надати "перспективу розширення" для східних сусідів: Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України.

Як повідомляє EUobserver, на думку глав МЗС Польщі та Швеції, згадані країни є європейськими, і тому мають спеціальний статус відповідно до угод ЄС.

При цьому вони відзначили, що для отримання членства в ЄС шість країн повинні прийняти європейські правила і створити законодавство, відповідне законодавству ЄС, просуватися до створення зони вільної торгівлі та запровадження безвізового режиму, а також брати участь в інших європейських проектах (співробітництво у військовій, правоохоронній та міграційної сферах).

У зв'язку з цим міністри закликали до проведення саміту з країнами-членами Східного партнерства, запланованого на 26 травня в Будапешті.

Факт наявності подібного документа зі стратегії подальшого розвитку ЄС з точки зору його можливого розширення в суботу підтвердив ІТАР-ТАРС офіційний представник Євросоюзу. "Лист з викладенням концепції взаємин з найближчими країнами-сусідами ЄС, розроблений главами МЗС Швеції і Польщі, існує", - визнав він.

Концепція Більдта-Сікорського, яка фактично закриває перед країнами на схід від нинішніх кордонів Євросоюзу перспективу вступу до ЄС, надійде на розгляд засідання міністрів закордонних справ ЄС, що відкривається 25 жовтня.
25 октября 2010, 08:44





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт