» Отдых » Новости туризма

Сірі мобільні відключати не будуть - КП в Україні

    всего 84291 отеля

Сірі мобільні відключати не будуть - КП в Україні

Ідея заборонити мобільні телефони, занесені в чорний список, виявилася "лише страшилкою", яка обійшлася мобільним операторам у кругленьку суму, пише Комсомольська правда в Україні.

"Ми, напевно, так і не прийдемо до того, що незаконно ввезені телефони відключатимуть", - заявив Інтерфаксу голова Національної комісії з регулювання зв'язку Володимир Олійник.

Газета зазначає, що замість заборони НКРЗ вирішила повернутися до вже перевіреного методу боротьби з контрабандою - спеціальних наклейок, якими будуть маркуватися легальні мобільники.

За даними Комсомольської правди в Україні, відомство вже погодило проект такої постанови з урядом.

У той же час, як підрахувало видання, гроші, витрачені на створення бази даних кодів IMEI, виявилися поки замороженими, а устаткування, закуплене операторами, простоює без діла.

"На створення бази не було витрачено жодної копійки бюджетних коштів", - розповів газета директор Українського державного центру радіочастот Павло Слободянюк. Він повідомив, що всі роботи проводилися за рахунок господарської діяльності підприємства.

Суму він не назвав, пославшись на комерційну таємницю, однак представник одного з мобільних операторів сказав, що на закупівлю обладнання, необхідного для відстеження і відключення сірих телефонів, компанією було витрачено близько мільярда доларів.

У той же час, КП в Україні зазначає, що якщо відповідний закон ухвалять, то цю базу даних і устаткування можна буде використовувати для відключення крадених телефонів.

"З технічної точки зору вже всі оператори, окрім одного, готові відключати устаткування", - сказав прес-секретар компанії Київстар Сергій Товстенко-Забєлін, зазначивши, що сьогодні оператори можуть відключати вкрадені телефони тільки за рішенням суду.

Тим часом фахівець визнає, що база даних УДЦР зіграла свою роль в зменшенні контрабанди - за минулий рік кількість легально ввезених в країну телефонів зросла у кілька разів.

Нагадаємо, що на початку року в НКРЗ заявляли, що в лютому 2010 року оператори мобільного зв'язку України припинять обслуговування близько 100 тисяч мобільних телефонів.
30 сентября 2010, 11:00





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт