» Отдых » Новости туризма

Мутко упевнений, що туризм зніме Росію з нафтової голки

    всего 84291 отеля

Мутко упевнений, що туризм зніме Росію з нафтової голки

«Для початку я б хотів привітати працівників туріндустрії з святом, а також звичайних громадян, які користуються послугами турбізнесу», - так розпочав у понеділок свою прес-конференцію, приурочену до Дня туризму, Віталій Мутко, міністр спорту, туризму і молодіжної політики Російської Федерації.

«За оцінки Всесвітньої туристичної організації (UNWTO), Росія володіє величезним потенціалом, здатним надавати туристичні послуги 50 млн. нашим громадянам і до 40 млн. іноземним туристам в рік», - повідомив чиновник. При цьому поки міністерство на 2010 рік прогнозує обсяг в'їзного турпотоку лише в розмірі 3. 3 млн. туристів. У теж час, за даними відомства пана Мутко, до кінця року приблизно 32 млн. російських громадян скористаються послугами туристичної галузі.

З них близько 9 млн. росіян поїдуть на відпочинок закордон. «За нашими даними виїзний турпотік у цьому році у порівнянні з кризовим роком збільшився на 44%, що говорить про відновлення галузі. Більш того, цей турпотік продовжує динамічно набирати обертів. У теж час ми повинні перенаправити частину виїзного турпотоку на вітчизняні курорти Чорного і Азовського морів, тим більше, що потенціал для розвитку цих курортів дуже великий », - підкреслив міністр.

За даними Мінспорттурізма, на сьогоднішній день 40% всього російського турпотоку припадає на пляжний туризм - це є пріоритетом у виборі відпочинку у наших громадян, 20% туристів воліє культурно-пізнавальний туризм, 18% турпотоку припадає на діловий туризм, і 15% - на спортивний. «Набирає обертів у нашій країні і подієвий туризм, а також вельми активно розвиваються гірськолижні комплекси по всій країні - за останній час здано близько 150 таких об'єктів. Не менш популярний у наших громадян і автомобільний туризм », - додав пан Мутко.

Зараз в країні налічується близько 8 тис. гостинець, і в міністерстві сподіваються, що ця цифра буде з часом швидко збільшуватися. «У країні налічується 477 історичних міст і кожне з цих міст може стати туристичним центром. Також в Росії знаходиться 142 національних парки і багато іншого, що може запропонувати наша батьківщина для російських та іноземних туристів. У теж час, ми розуміємо, що на даний момент туристична інфраструктура країни не відповідає вимогам туристів, та у наших громадян виникають резонні запитання і претензії з приводу цін і якості надаваних послуг. Щоб це змінити, уряд прийняв цільову програму розвитку туризму до 2015 року », - повідомив чиновник. Як підкреслив пан Мутко, пріоритетними напрямками цієї програми є: 1) поліпшення інфраструктури, 2) підвищення якість надаваних послуг, 3) підготовка кваліфікованих кадрів для туріндустрії.

У програмі також серйозну увагу буде направлено на просування і пропаганду туристичних можливостей Росії за допомогою створення інтерактивних карт і державного туристичного порталу, на якому будь-який громадянин зміг би отримати всю вичерпну інформацію про туристичні можливості країни та її окремих регіонів. «На наступний рік для старту даної програми уряд планує виділити близько 2 мільярдів рублів, а на 2012 рік буде виділено 2. 5 мільярда», - пояснив міністр.

Цікаво, що на сьогодні туристична індустрії дає лише близько 2-3% ВВП Росії. «Проте в майбутньому з розвитком туріндустрії ця цифра може зрости до 9%, що також дозволити країні менше залежати від ціни на нафту. Туристична галузь зможе істотно наповнювати скарбницю в Росії, як відбувається це в багатьох інших країнах. Більш того, якщо зараз в туристичній індустрії трудиться близько 1 млн осіб, то за допомогою нової цільової програми розвитку туризму їх число зросте в рази », - підбив підсумок Віталій Мутко.
27 сентября 2010, 22:18





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт