» Отдых » Новости туризма

Екатеріновской печери в Примор'ї можна відвідати з екскурсією

    всего 84291 отеля

Екатеріновской печери в Примор'ї можна відвідати з екскурсією

З 10 вересня офіційно відкрилися для відвідувань Екатеріновской печери, розташовані неподалік від Находки. Вони були внесені до Списку Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО, але з 1989 року музейний комплекс печер прийшов в занепад.

Природа і історія Екатеріновской печер унікальні. Колись комплекс включав в себе до тридцяти печер і лазів, в тому числі печеру імені Пржевальського і одну з найзнаменитіших на Далекому Сході печеру імені Географічного товариства. Під час розкопок тут, вперше в Примор'ї, були виявлені печерний палеоліт, неолітичні знаряддя, а також близько 55 тисяч кісткових останків ссавців плейстоценового віку: мамонтів, первісного бізона, довгошерстого носорога і дикого коня.

У 1975 році біля підніжжя скелі Пржевальського був створений невеликий музей, де експонувалися знайдені в печерах кістки древніх тварин і знаряддя первісних людей. В радянський час музей-печера був туристичним об'єктом всесоюзного значення, проте потім, під час сильних тайфунів, його приміщення були частково завалені і затоплені, а займатися відновленням було нікому. До руйнування доклали руку і вандали, що розбили, зокрема, скульптурні фігури древніх кроманьйонців. На щастя, збереглася частина скульптур, що зображують тварин.

Зараз активно ведуться заходи з розчистки та благоустрою печер, а також роботи з відновлення їх статусу як важливого історичного та культурного об'єкта. З часом планується побудувати нову будівлю музею і повернути вивезені в інші міста експонати.

Організовані тури в печери вже відновилися, говориться на міському сайті Владивостока. Вартість екскурсії, як обіцяє адміністрація музею, буде "чисто символічною". Туристам рекомендується взяти з собою ліхтарик, бавовняні рукавички і зручне взуття. Відвідувати печери "диким" туристам відтепер заборонено.
15 сентября 2010, 09:11





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт