» Отдых » Новости туризма

В Умані між хасидами та місцевими жителями сталася бійка із застосуванням холодної зброї

    всего 84291 отеля

В Умані між хасидами та місцевими жителями сталася бійка із застосуванням холодної зброї

Українська влада розглядає інцидент між хасидами і місцевими мешканцями, що стався в Умані 10 вересня, після якого було депортовано 10 паломників, як непорозуміння побутового характеру, і не вбачає у ньому релігійного чи національного підстави.

Про це заявила заступник глави Адміністрації Президента України Ганна Герман.

Як повідомили в прес-службі Президента України, Герман зазначила, що Україна має "багатовікові мультикультурні традиції, що передбачають толерантне ставлення до всіх націй і конфесійних громад, що проживають на її території".

За її словами, "на нашій благодатній землі з'явились на світ багато геніїв інших народів, і ми з розумінням ставимося до необхідності їх шанування або паломництва до місць їх проживання чи поховання".

"Це ж стосується могили засновника хасидизму ребе Нахмана, похованого в Умані, до якої на святкування Рош-Га-Шана - Нового року за іудейським календарем - щороку прибувають десятки тисяч хасидів із різних країн світу", - сказала вона.

У той же час Герман зазначила, що влада України також чекає від організаторів святкування "аналогічного толерантного ставлення паломників як до місцевого населення та до інших конфесійних громад, так і безумовного дотримання українських законів з метою недопущення появи міжетнічної чи міжконфесійної напруги в нашому суспільстві".

Герман підкреслила, що "відповідне реагування правоохоронних органів України мало на меті забезпечення правопорядку та недопущення загострення ситуації".

"Україна висловлює сподівання, що організатори паломництва винесуть з інциденту в Умані належні уроки та у подальшому вживатимуть додаткових заходів, покликаних мінімізувати ймовірність виникнення подібних неприємних ситуацій", - сказала вона.

Нагадаємо, з України до Ізраїлю депортовано десять хасидів, які намагалися порушити громадський порядок під час затримання винних у заподіянні тілесних ушкоджень місцевим жителям. Цим паломникам заборонений в'їзд в Україну на п'ять років.

У міліції поінформували, що за час перебування хасидів в Умані виникло два конфлікти. Крім того, ізраїльські ЗМІ повідомили ще про два інциденти за участю паломників.
14 сентября 2010, 21:01





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт