» Отдых » Новости туризма

Парламент Франції проголосував за заборону паранджі

    всего 84291 отеля

Парламент Франції проголосував за заборону паранджі

Сьогодні, 14 вересня, верхня палата парламенту Франції - Сенат - проголосував за заборону на носіння в громадських місцях і на вулиці жіночого мусульманського одягу, що повністю закриває обличчя.

Як повідомляє РІА Новости, таке рішення підтримали 246 парламентаріїв. Проти проголосувала лише сенатор від острова Реюньйон Анн-Марі Пайє.

Передбачається, що тепер законопроект буде переданий на розгляд Конституційної ради. Той може повністю схвалити, повністю відкинути документ або вимагати внести до нього зміни. Згодом законопроект має підписати президент Ніколя Саркозі.

Відзначимо, що підтриманий сьогодні документ пропонує заборонити носіння в громадських місцях і на вулиці іранської паранджі, арабського нікабу і афганської бурки. Всі ці варіації жіночого мусульманського одягу закривають обличчя, залишаючи лише вузький проріз для очей. У законопроекті написано, що за його порушення чоловік може бути оштрафований на 150 євро. Крім того, порушника можуть відправити на курси доброчесного громадянина.

Законопроект також передбачає штраф у розмірі 30 тисяч євро і рік в'язниці для тих, хто буде змушувати жінок носити паранджу. Тим же, хто буде проводити аналогічні дії щодо неповнолітніх, загрожує вдвічі більший штраф.

Вступ законопроекту в силу може відбутися навесні наступного року, так як парламентарії виділили кілька місяців на роз'яснення його норм населенню.

Як відомо, мусульманське співтовариство Франції є найчисленнішим в Європі і нараховує від п'яти до шести мільйонів осіб. У той же час, як відзначають в поліції, лише близько 1,9 тисячі жінок в країні носять одяг, що повністю закриває обличчя і тіло.

Нагадаємо, в червні минулого року президент Франції Ніколя Саркозі, виступаючи перед французькими парламентаріями, заявив, що паранджа принижує гідність жінок і "робить їх підневільними". Він підтримав ідею створення парламентської комісії, щоб вирішити, чи варто вводити заборону на публічне носіння паранджі.

Пізніше міжнародна терористична організація Аль-Каїда пригрозила помститися Франції "всіма засобами і всюди", якщо подібний закон буде прийнятий.

Незважаючи на це, вже 13 липня нижня палата парламенту Франції - Національні збори - проголосувала за заборону на носіння в громадських місцях і на вулиці жіночого мусульманського одягу, що повністю закриває обличчя.
14 сентября 2010, 21:24





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт