» Отдых » Новости туризма

Львів - у числі кращих фестивальних міст Європи

    всего 84291 отеля

Львів - у числі кращих фестивальних міст Європи

Влітку у Львові проводилося безліч фестивалів на будь-який смак. Традиція продовжується і з настанням осіннього сезону: гостей міста та області чекають щорічне свято кави, середньовічні реконструкції, музика, література і багато іншого.

Так, 4 та 5 вересня в невеликому гірському селі Урич Скілевского району вже вп'яте проходить фестиваль "Ту Стань! -2010", У минулому році прийняв близько 15 тисяч туристів. Лицарські бої, майстер-класи, ярмарки і конкурси на два дні перенесуть глядачів у атмосферу Середньовіччя.

Проходить з 16 по 19 вересня XVII Форум видавців у Львові - це свято для всіх шанувальників читання. Почесним гостем стане польський монах-капуцин, священик і автор бестселерів Ксаверій Кнотц. Він видав книжку з дещо дивним для святого отця назвою "Не бійтеся сексу. Кохай і роби, що хочеш", а у вересні буде презентована ще одна - "Секс є Божий, чи Католицька еротика".

У програмі форуму - книжковий ярмарок, літературний фестиваль, "Ніч поезії і музики нон-стоп", презентації нових книг і знайомство читачів з авторами.

"На каву до Львова" туристи запрошуються з 20 по 26 вересня. За цей час можна буде дегустувати напої в 14 кав'ярнях - учасницях змагання і голосувати за найкращу. Нагороди переможцям вручать Кавові король та королева. Свято супроводжують ярмарок кави та посуду, джазова музика та презентація нових рецептів.

З 25 вересня по 5 жовтня XVI Міжнародний фестиваль сучасної музики "Контрасти" знайомить з творчістю музикантів з України, а також з Австрії, Швейцарії, Німеччини та інших західних країн.

Фестиваль автентичного мистецтва "Веретено" (26 вересня), що проходить у Шевченківському гаю Львова, присвячений народному мистецтву. Майстер-класи з розмальовування печей і виготовлення ляльок-мотанок, танці, пісні, музика і таємничі язичницькі дійства - чудова можливість познайомитися з культурою та історією Західної України.

За останні два роки завдяки проведенню фестивалів кількість туристів у Львові збільшилась на 40%. Кожний міський фестиваль, згідно зі статистичними даними, залучає в середньому близько 10 тисяч туристів, повідомляє Newsru. ua. У свою чергу британське видання The Times опублікувало рейтинг десяти європейських міст, де можна найкраще провести вихідні. Львів займає третє місце, поступаючись лише французькому Ля-Рошель та бельгійському Генту.

А ті, хто не встигне на осінні фестивалі Львова, можуть надолужити згаяне в будь-який час року. У числі найбільш яскравих подій зими - Свято пампуха, а весни - Фестиваль шоколаду.
01 сентября 2010, 13:22





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт