» Отдых » Новости туризма

Консульство Латвії просить туристів не звертатися за візами до недобросовісних посередників

    всего 84291 отеля

Консульство Латвії просить туристів не звертатися за візами до недобросовісних посередників

На сайті посольства Латвії з'явилося застереження на адресу туристів. Візовий відділ переконливо просить не звертатися за візами до недобросовісних посередників. Приведений список акредитованих туристичних компаній, чиїми послугами можна користуватися. Названий і ряд компаній, не заслуговують довіри дипломатів.

У зверненні йдеться: "Щоб уникнути непорозумінь, посольство не рекомендує використовувати послуги туристичних агентів, візових центрів або інших компаній, що пропонують послуги в оформленні віз на сайтах: multivisa. ru або Калинка сервіс; multiviza. ru; russiavisa. ru; visa Moscow; grata -club. ru та інші ".

Відомо, що багато туристів часто перекладають візові процедури на посередників. Іноді це робиться за інерцією, пам'ятаючи про ті часи, коли закордонні консульства неохоче давали візи громадянам Росії. Але зараз складності отримання віз в Шенген - це міф. Часом наші туристи звертаються за візами в туристичні компанії, заради економії часу.

Останнє і могло б бути виправдане, оскільки в деяких посольствах бувають дуже великі черги, а деякі вимагають особистої явки, навіть якщо заявник живе за тисячі кілометрів - але не у випадку з Латвією. Ця країна робить все можливе для полегшення процедури отримання візи. Крім чотирьох міст, де розташовані візові відділи (Москва, Санкт-Петербург, Псков і Єкатеринбург), документи можна подати ще в 36 містах Російської Федерації за допомогою компанії "Pony Express". І число офісів "Pony Express", що приймають документи на візу в Латвію, постійно збільшується.

Разом з тим, несумлінні посередники, як правило, для оформлення візових документів використовують підроблені запрошення і вказують недостовірні відомості, що веде не тільки до відмові у візі і втрати здобувачем грошей, але і внесенню туриста в чорний список, загальний для Шенгенських країн.

Слід пам'ятати, що Латвія - одна з найбільш лояльних до нашим туристам держав. Тільки за чотири місяці 2010 року візу сюди отримало на 10,4% більше росіян, ніж роком раніше. Латвія нерідко видає мультивізи. При цьому знижується число відмов: якщо в 2008 році всі консульства Латвії в Росії відмовили 3% здобувачів віз, то в 2009 і 2010 роках негативне рішення отримували не більше 1,5% претендентів.
01 сентября 2010, 11:47





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт