» Отдых » Новости туризма

Підсумки сезону: цього літа російські туристи знову активно поїхали до Туреччини

    всего 84291 отеля

Підсумки сезону: цього літа російські туристи знову активно поїхали до Туреччини

Нинішній літній сезон по Туреччині виявився вдалим, вважають туроператори. На напрямку спостерігається збільшення турпотоку, що доходить у ряду туркомпаній до 45%, однак порівнятися з результатами докризового 2008 року цього літа так і не вдалося. Тим не менш, за Туреччині позначився цілий ряд позитивних тенденції, що свідчить про те, що напрямок поступово виходить з кризи.

Так, в цілому позитивно оцінили нинішній сезон по Туреччині в турфірмі «Нева». «Попит в порівнянні з минулим роком зріс, однак він ще не досяг показників обсягу 2008 року. Добре продавалася Туреччина на початку сезону, коли на ринку була маса спецпропозицій по ранньому бронюванню, але до середини червня став відчуватися надлишок перевезення », - повідомила кореспонденту інфогруппи« ТУРПРОМ »Олена Садковий, керівник московського офісу туркомпанії« Нева ». Це негативно вплинуло на прибутковість напрямки, причому, за запевненням експерта, навіть після коригування обсягів «повітря» на турецькому напрямку, надлишок авіаперевезення все ще спостерігався. У теж час позитивно позначився на обсязі продажів недавній московський смог, який змусив туристів в спішному порядку бронювати короткі тури на турецькі курорти. «Сплеск на бронювання коротких турів, до тижня, у туристів проявився саме в дні максимальної задимленості. Одночасно намітилася позитивна тенденція з бронювання більш дорогих турів. Так, якщо в минулому році багато туристів віддавали переваги недорогим готелям, то в цьому сезоні туристи куди охочіше бронювали більш висококласні готелі », - запевнила пані Садковий.

У «Анекс Туре» також підтвердили факт збільшення турпотоку. За даними Наталії Акімцовой, директора з маркетингу туроператора, в порівнянні з минулим роком в літні місяці (червень-серпень) турпотік по Туреччині цього літа збільшився на 17%, хоча до початку сезону туроператор очікував збільшення на 15%. Як виявилося, традиційно, основна частина туристів воліє відпочинок на Анталійському узбережжі (78%), решта 22% їдуть відпочивати на Егейське узбережжя. Найбільш затребуваними на Анталійському узбережжі є регіони: Аланья (33%), Кемер (27%), Сіде (19%), Анталія (14%), Белек (7%). На Егейському: Мармарис (72%), Фетхіє (13%), Бодрум (13%), Даламан (2%). Тим часом вартість перевезення залишилася приблизно на тому ж рівні, відбулося незначне подорожчання в межах 5-10%. «Події, пов'язані з витоком нафти в районі Ель-Гуни в Єгипті і з ДТП з автобусом в Туреччині розбурхали громадськість, але не зробили істотного впливу на турпотік в ці країни. Деякі туроператори запропонували пакети з додатковим страхуванням. Минулого року росіяни економили на зірковості готелю і кількості днів на відпочинку, в цьому році близько 90% туристів знову вибирають готелі 4-5 *. А зміг і несприятлива екологічна обстановка в центральній Росії сприяли збільшенню турпотоку і попиту на короткі тури вихідного дня », - запевнила співрозмовник

Значним збільшенням кількості бронювань може похвалитися і туроператор «Санрайз Тур», тут зростання обсягів досяг 45% і тим самим сезон повністю виправдав свої очікування. «У нас найпопулярнішими курортами в цьому році в порядку убування виявилися Кемер, Белек, Сіде, Аланія. У середньому глибина продажів склала близько тижня. Перевезення в цьому році зросла цього року на 10-15%. Серед тенденцій хотілося б також відзначити падіння попиту в липні », - підбив підсумок Дмитро Мазуров, гендиректор« Санрайз тур ».
30 августа 2010, 16:06





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт