» Отдых » Новости туризма

Лівія має намір витратити $ 500 млрд на будівництво житла та готелів

    всего 84291 отеля

Лівія має намір витратити $ 500 млрд на будівництво житла та готелів

Протягом найближчих років у Лівії планують витратити $ 500 млрд на низку масштабних будівельних проектів - зведення житла, готельних комплексів та університетів, при тому що вже сьогодні розмах будівництв не менш значний, ніж свого часу був у Дубая.

На країні не сильно позначилася світова фінансова криза, яка підкосила інші багаті нафтою арабські держави, повідомляє Associated Press.

Як наголошується в повідомленні, в Бенгазі, другому за величиною після столиці місті Лівії, на місці пустелі будуються квартал за кварталом, апартаменти і вілли. "Лівія" дійсно намагається стати, через брак кращого терміну, новим Дубаєм ", - заявив Карлос Касерес, глава американського будівельного гіганта AECOM, працюючого в Бенгазі.

Згідно з даними, зараз AECOM працює над проектом на 80 млрд доларів з будівництва 150 тисяч одиниць житла по всій країні, чверть з яких знаходиться Бенгазі, а також займається ремонтом каналізації та інфраструктури.

"У пошарпаному аеропорту Тріполі вже розпочався капітальний ремонт. Турецька компанія TAV Construction спільно з грецькою Consolidated Contractors закінчать реновацію аеропорту Тріполі у березні 2011 року. Проект включає два нових термінали, розрахованих на 20 мільйонів пасажирів на рік", - наголошується в матеріалі.

Згідно з даними, в лівійській столиці Тріполі турецька компанія EMSAS Construction будує висотний комплекс люкс-класу Bab Tripoli за 1,3 млрд доларів. Bab Tripoli повинен бути добудований в цьому листопаді, в ньому буде 2 тисячі апартаментів, клініка і торговий молл з льодовим катком і боулінгом на 22 доріжки ", - повідомляє агентство.

"Найближчим часом великі міжнародні готельні мережі Intercontinental, Sheraton і Marriott планують відкрити свої готелі в Тріполі. Крім того, здійснюються проекти з впровадження послуг зв'язку 4G, будівництва високошвидкісних залізниць уздовж Середземноморського узбережжя. У більш віддалених планах - запуск поїздів General Motors безпосередньо до Єгипту через Туніс ", - наголошується в матеріалі.

Згідно з даними, Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання економіки Лівії на 5,4% цього року, а ООН заявляє, що прямі іноземні інвестиції зросли в чотири рази з 1 млрд доларів в 2005 до 4,1 млрд доларів до 2008 року. "Це країна справжнього буму сьогодні, - говорить представник південнокорейської будівельної компанії HanmiParsons Річард Барбер. - Дуже багато будівельників з Дубая і решти Близького Сходу приїжджають сюди працювати, як і я".
30 августа 2010, 15:11





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт