» Отдых » Новости туризма

Росія у вогні: горять будинки, евакуйовано тисячі людей

    всего 84291 отеля

Росія у вогні: горять будинки, евакуйовано тисячі людей

Більше 400 осередків пожеж зафіксовано на знімках з космосу у четвер, 29 липня, в європейській частині Росії і на Уралі.

Про це повідомила представник інженерно-технологічного центру СканЕкс, що проводить щоденний супутниковий моніторинг пожеж.

"Згідно супутниковими даними, отриманими 29 липня, пожежна обстановка в Росії залишається критичною. Збільшилося число торф'яних і лісових пожеж. Всього на супутникових знімках детектувати 408" гарячих точок ", - сказала вона.

Велика частина пожеж сконцентрована в широкій смузі на схід, південний схід і південь від Москви. Смуга пожеж також простягнулася від Воронезької області через Ростовську область і Ставропольський край.

За словами представника СканЕкс, на півдні Росії зафіксовано 80 осередків пожеж. Зокрема, у Воронезькій області - 20 вогнищ, в Курській - 25, в Тамбовській - 30. Багато пожеж у Поволжі, де найбільше осередків супутники засікли в Нижегородській області - 35 пожеж. У той же час, в Саратовській області - 20 пожеж, у Волгоградській - 15.

У числі "лідерів" залишається Підмосков'я, де супутники помітили 35 осередків пожеж.

Ускладнюється ситуація в Уральському федеральному окрузі. Так, на території Свердловської області супутники зафіксували виникнення пожеж у важкодоступних лісових районах - Гарінском, Серовское. На детальних знімках Landsat-5 чітко видно димні шлейфи та осередки пожеж, що оточили місто Североуральск.

Всього в Свердловській області зафіксовано 16 осередків пожеж.
30 июля 2010, 01:34





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт