» Отдых » Новости туризма

Мешканці Копенгагена незадоволені вартістю проїзду в громадському транспорті

    всего 84291 отеля

Мешканці Копенгагена незадоволені вартістю проїзду в громадському транспорті

Громадський транспорт не особливо популярний в столиці Данії. Згідно з новим дослідженням, проведеним на замовлення ЄС, лише кожен п'ятий житель передмість Копенгагена користується громадським транспортом - автобусами, трамваями, електричками. Для порівняння, громадські види транспорту перевагу кожен другий житель передмість Гельсінкі і кожен третій житель Стокгольма, Осло, Женеви і Відня.

Із семи європейських міст, включених в огляд, Копенгаген зайняв перше місце за кількістю жителів, що добираються до роботи з дому винятково на особистому транспорті: 38%. Цей же показник в Берліні становить 12% від загального числа городян, в Женеві - 20%, в Хельсінкі - 24%, в Осло - 31%, повідомляє Norse. ru.

На думку експертів, такий великий відсоток городян, які надають перевагу особистий транспорт, обумовлений повільністю громадського транспорту Копенгагена. За їх словами, в тих містах, де муніципальна влада і уряд співпрацюють для забезпечення швидких поїздок в центр міста - люди роблять свій вибір на користь громадського транспорту: це простіше, дешевше, швидше і зручніше. А столиця Данії зайняла також і перший рядок у списку за кількістю людей, незадоволених вартістю проїзду в громадському транспорті - таких в Копенгагені близько 44%.

Разом з тим Копенгагену дісталося перше місце за кількістю жителів, що добираються до роботи на велосипеді - 20%. Друге місце в рейтингу з великим відривом (4%) зайняла Женева.

І тим не менше, згідно з іншим рейтингом, складеним нещодавно британським журналом Monocle, Копенгаген зайняв друге місце в світі, ставши одним із самих зручних для проживання міст в 2010 році. Основні фактори, за які відзначена данська столиця, це дружня середу для велосипедистів, солідарність датчан один з одним і клімат.
17 июля 2010, 12:00





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт