» Отдых » Новости туризма

Соловки не справляються з потоком туристів

    всего 84291 отеля

Соловки не справляються з потоком туристів

Турпотік на Соловки запропоновано обмежити; цей захід дозволить зберегти цю тендітну екосистему в Білому морі. На думку експертів, за весь сезон острови можуть прийняти в цілому не більше 30 тисяч туристів, а одночасно на архіпелазі не повинно знаходитися більше півтора тисяч чоловік.

Соловецький архіпелаг - найбільший в Білому морі. Він складається з шести великих островів і приблизно ста дрібних. Цей історико-архітектурний і природний заповідник входить до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Населення складає близько 900 осіб. За минулий літній сезон тут побувало більше 60 тисяч осіб, тоді як у 2006 році сюди приїжджало близько 30 тисяч туристів.

При цьому, незважаючи на двократне зростання турпотоку, інфраструктура на островах практично не розвивалася. Зокрема, через зростання числа гостей гостро постала проблема забезпечення їх транспортом. Також тут мало сервісних пунктів обслуговування, кафе та їдалень. Не вистачало мандрівникам і місць у готелях. Але якщо серйозно модернізувати туристичну інфраструктуру, буде завдано шкоди довкіллю.

На думку місцевої влади, у островів є можливість розвивати туризм без шкоди природі. Зокрема, одночасно з обмеженням звичайних турпотоків можна збільшувати число круїзів. Припливають на теплоходах люди завдають менше шкоди навколишньому середовищу, оскільки живуть на самих судах, повідомляє Lenta. ru. Також розглядається можливість залучення на Соловки відвідувачів взимку і восени, але для цього буде потрібно модернізація аеропорту і доріг.
24 декабря 1999, 17:28





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт