» Отдых » Новости туризма

В Україні можуть збільшити туристичний збір з готелів

    всего 84291 отеля

В Україні можуть збільшити туристичний збір з готелів

Мінекономрозвитку України пропонує підвищити розмір туристичного збору, встановивши його за один день проживання у готелях в залежності від їх зірковості в розмірі 0,5-4% від рівня мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року.

Відповідні зміни прописані в проекті закону "Про внесення змін до статті 268 Податкового кодексу України, розробленому МЕРТ і оприлюдненому на його сайті.

Для інших місць тимчасового розміщення, до яких віднесли мотелі, пансіонати, будинки відпочинку, туристичні бази, кемпінги, пропонований розмір збору, встановлюється в залежності від рівня обслуговування і складає від 0,2% до 0,5% мінімальної заробітної плати.

Згідно з чинним законодавством, туристичний збір встановлюється для всіх місць тимчасового розміщення в розмірі від 0,5% до 1% і розраховується виходячи їх вартості проживання за весь період, при відрахуванні податку на додану вартість.

Необхідність прийняття даного документа в пояснювальній записці аргументується скаргами органів місцевого самоврядування на те, що суб'єкти господарювання, що надають послуги з тимчасового проживання, ухиляються від повноти перерахування туристичного збору шляхом заниження вартості надання послуг.

Законопроект, у разі прийняття, набуде чинності з 1 січня 2013 року.

Як завжди, обдурили. З готелів зняли податки, але обклали туристів.
05 ноября 2012, 15:03





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт