» Отдых » Новости туризма

Туристам при обміні валюти на Україні потрібно дотримуватися ряду правил

    всего 84291 отеля

Туристам при обміні валюти на Україні потрібно дотримуватися ряду правил

Туристи, у тому числі і громадяни Росії, регулярно стикаються з проблемами при купівлі валюти на Україні. Найчастіше несподівана прикрість виникає тоді, коли іноземний громадянин хоче по закінченні поїздки поміняти залишилися гривні назад - наприклад, на рублі.

23 вересня 2011 Національний банк України видав постанову № 278. Від громадян країни цей документ вимагає надавати посвідчення особи при обміні валюти на суму менше 50 тисяч гривень. Якщо сума вище, то також потрібно надати документ, що пояснює походження грошей.

Складніша ситуація з нерезидентами України. Тепер при покупці валюти - тобто при обміні залишилися гривень на рублі, євро або долари - необхідно надати касиру документ про законне придбання гривень. Це може бути довідка з банку про обмін іноземної валюти, декларація про ввезення валюти або гривень на Україну, а також чек з банкомату про зняття грошей зі свого рахунку.

Російські туристи зазвичай недбало ставляться до таких чекам і викидають їх відразу після того, як набувають або знімають гривні по приїзді на Україну. Багато хто потім стикаються з неможливість поміняти гроші, що залишилися на рублі або іншу валюту. Найчастіше залишається вдаватися до допомоги українських друзів, щоб ті купили валюту за своїм паспортом, чи до послуг "чорних міняв" - приватників, які здійснюють обмін "з рук".

По всій імовірності, на Україні з цією проблемою знайомі добре. На час проведення чемпіонату Європи з футболу з 1 червня по 10 липня робилося послаблення для іноземців, які вчиняють валютні операції. Однак з наступного тижня туристам, в тому числі і громадянам Росії, необхідно знову змусити себе зберігати всі документи і квитанції про валютні операції аж до виїзду з території країни.
05 июля 2012, 16:37





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт