» Отдых » Новости туризма

Малайзія може побудувати восьмикілометровий міст до Індонезії

    всего 84291 отеля

Малайзія може побудувати восьмикілометровий міст до Індонезії

Влада малайзійського штату Малакка звернулися до уряду країни з пропозицією побудувати міст, який з'єднав би цей штат через Малаккська протока з індонезійським портом Думай, розташованим на північно-східному узбережжі острова Суматра, повідомляє у вівторок газета New Straits Times.

Вартість автодорожнього мосту довжиною 64 кілометри з прилеглим до нього більш ніж 70-кілометровим шосе оцінюється більш ніж в 40 мільярдів малайзійських рінгітов (12,72 мільярда доларів). Все це може бути зведено за десять років, вважає головний міністр малайського штату Мохамад Алі Рустам (Mohammad Ali Rustam). "Це дуже великий проект, і по завершенні він стане найдовшим у світі мостом, який проходить над морем", - додав він.

За словами головного міністра, підрядником при будівництві стане малайзійська компанія Straits of Malacca Partners Sdn Bhd за фінансової підтримки китайського China Exim Bank. "Сподіваюся, що уряди обох країн дадуть проекту зелене світло", - уклав він.

У свою чергу, керуючий директор Straits of Malacca Partners Лім Су Бен (Lim Sue Beng) повідомив, що проект будівництва цього мосту "над найбільш жвавій морський трасою планети" передбачає зведення 48-кілометрового мосту від Малакки до лежачого в Малаккській протоці острова Рупат, 8 -кілометрового мосту від Рупат до Думаючи і шосе протяжністю майже в 72 кілометри.

Планується, що проект, який включає в себе на одному з етапів будівництво найдовшого підвісного моста у світі, не завадить судноплавству, оскільки проляже в 76 метрах над рівнем моря під час найбільшої висоти припливу.

Малайзія та Індонезія вже мають досвід будівництва довгих мостів над морськими протоками. Так, в 1985 році став до ладу Пінангскій міст завдовжки 13,5 кілометра, що з'єднує місто Баттеруорт на Малаккській півострові з малайзійським островом Пінанг.

Індонезія влітку минулого року запустила 5,5-кілометровий міст "Сурамаду", що дозволяє потрапити з другого за значенням міста цієї країни Сурабайя в східній частині острова Ява на острів Мадура, що лежить біля північно-східного узбережжя Яви. За офіційними даними, зараз по ньому щодня проїжджають в середньому 20 тисяч мотоциклів і 10 тисяч автомобілів.

Крім того, президент Індонезії Сусіло Бамбанг Юдхойоно на конференції в Джакарті у квітні цього року запропонував з'єднати мостом через Зондська протока шостий за величиною на планеті острів Суматра з Явою - найбільш багатонаселеним островом країни.

Підвісний міст через Зондська протока довжиною 30 кілометрів, здатний витримати потужні землетруси і цунамі, по якому підуть як поїзди, так і автотранспорт, може стати видатним інженерним досягненням і зіграти помітну роль в економічному розвитку всієї Азії, вважає президент. Адже на Яві й Суматрі проживають більше 200 мільйонів чоловік, і протоку між ними щодня перетинають на поромах близько 350 тисяч осіб та 25 тисяч машин, що вже перевищує нормальну пропускну здатність портів двох островів.

За даними національного інформаційного агентства Антара, вартість будівництва мосту над Зондській протоці становить близько 15 мільярдів доларів. Очікується, що воно почнеться в середині 2012 року, а завершиться в 2017-2018 роках.

Якщо приблизно до того ж терміну буде зведений і міст через Малаккська протока, то це вперше дасть можливість потрапляти з Азії на Яву, не вдаючись до допомоги морського транспорту.
21 декабря 2010, 11:29





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт