» Отдых » Новости туризма

Марихуана стане недоступна гостям Амстердама з 2013 року

    всего 84291 отеля

Марихуана стане недоступна гостям Амстердама з 2013 року

З 1 січня 2012 року в південних провінціях Нідерландів: Лімбург, Північний Брабант і Зеландії - буде введена заборона на продаж у кава-шопах марихуани іноземним туристам. В іншій частині країни, в тому числі і в Амстердамі, нове правило запрацює з січня 2013 року.

Протягом кількох останніх років Нідерланди плавно підготовляли суспільство до зміни правил вживання марихуани. Як і було оголошено раніше, кава-шопи повинні будуть перетворитися в закриті приватні клуби з кількістю членів не більше 2 тисяч чоловік. Приймати туди будуть тільки громадян Нідерландів старше 18 років, у яких є так звані "допінг-картки". Ідея створення цих карт з'явилася у вересні 2010 року: новий документ потрібно пред'являти для входу в 670 ліцензованих кава-шопів країни.

Щорічно Амстердам відвідують близько 4 мільйонів гостей, при цьому приблизно чверть із них заходить в один або декілька з 223 наявних у місті кофе-шопів. Супротивники заборони стверджують, що тургалузі країни може втратити мільйони, так як тепер багато туристів для коротких поїздок будуть вибирати інші напрямки, повідомляє Інтерфакс. Крім того, є побоювання, що у зв'язку з вводиться забороною самі місцеві жителі, яким офіційно дозволяється мати на руках по 5 грамів речовини, почнуть продавати марихуану іноземцям - нелегально й за завищеними цінами.

Разом з тим Європейський суд вже підтримав рішення голландської влади, заявивши, що міра, спрямована на боротьбу з наркотичним туризмом, виправдана.
16 ноября 2011, 20:24





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт