» Отдых » Новости туризма

ЗМІ: Єврокомісія погрожує Польщі судом за газову угоду з Росією

    всего 84291 отеля

ЗМІ: Єврокомісія погрожує Польщі судом за газову угоду з Росією

Європейська комісія може подати на Польщу до Європейського суду за порушення правил розукрупнення, які були допущені при укладанні угоди між Варшавою та Москвою щодо постачань російського газу до Польщі 29 жовтня, пише газета Warsaw Business Journal.

Так, відзначає видання, в ЄК впевнені, що угоду, що передбачає збільшення імпорту російського газу, порушує антимонопольні закони ЄС, хоча Росія і Польща вже заявили, що угода укладається у вимоги Євросоюзу.

"Європейська комісія наполягає на тому, щоб угода між Росією і Польщею була приведена у відповідність правилам ЄС про розукрупнення, інакше можуть постраждати відносини Польщі з Єврокомісією", - йдеться в повідомленні.

Також видання пише, що російський газ - єдина можливість для закупівель в середньостроковій перспективі, тоді як Євросоюз не має наміру допустити створення російської енергетичної монополії в постачанні ресурсів до ЄС.

"До нинішнього часу країни Центральної Європи бачили в Єврокомісії потенційного захисника від енергетичної монополії Росії. Однак Варшава вже висловила своє невдоволення діями ЄК щодо питань про угоду з Росією, яка наблизила Польщу, принаймні з точки зору робочих відносин, з РФ", - пише газета.

Нагадаємо, що за угодою, підписаною між Польщею та Росією 29 жовтня, в 2010 році російський Газпром поставить до Польщі 9,7 млрд кубометрів газу російського і/або іншого походження, в 2011 році - 10,5 млрд кубометрів, в 2012-2037 роках - 11 млрд кубометрів. Колишній протокол передбачав щорічне постачання до 2014 року по 8 млрд кубометрів, а з 2015 року - по 9 млрд. кубометрів газу.

Однак Єврокомісія висловила сумніви щодо відповідності цього контракту антимонопольному законодавству ЄС. Предметом стурбованості Брюсселя була компанія EuRoPol Gaz, яка належить на 48% Газпрому і на стільки ж - PGNiG і експлуатує польську ділянку газопроводу. За законами ЄС, всі оператори, а не тільки один чи два, повинні мати доступ до газотранспортної інфраструктури на території союзу.
01 ноября 2010, 15:57





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт