» Отдых » Новости туризма

Кількість жертв цунамі в Індонезії перевищила 270 людей

    всего 84291 отеля

Кількість жертв цунамі в Індонезії перевищила 270 людей

Жертвами цунамі, що утворилося після події неподалік від індонезійського острова Суматра 7,7-бального землетрусу, стали 272 людини.

Як повідомляє Бі-бі-сі, ще 412 осіб поки вважаються зниклими безвісти.

"Приблизно через десять хвилин після землетрусу ми почули гучний, як гуркіт грому, звук. Ми вийшли на вулицю і побачили насувається хвилю. Ми намагалися втекти на узвишшя, але хвиля була набагато швидше нас", - сказав один з місцевих жителів, що втратив у результаті цунамі дружину і дітей. За його словами, він запанікував.

"Я жалкую, що не зміг врятувати свою дружину і дітей, оскільки запанікував і не знав, що робити. Мене змило водою, але я зміг вижити, вхопившись за дерево", - сказав чоловік на прізвище Борінте.

Відзначимо, що хвиля досягала трьох метрів в исоту і зайшла на берег на відстань близько 600 метрів. За іншими даними, висота цунамі досягала семи і навіть 30 метрів. "За словами старости села, перша хвиля була заввишки п'ять метрів, але за нею пішла інша, 30-метрової висоти", - заявив новинному інтернет-порталу Detik. com відвідав у середу кілька сіл архіпелагу глава Законодавчої асамблеї провінції Західна Суматра Ірма Гусман.

Епіцентр підземного поштовху силою 7,7 балів розташовувався в 78 кілометрах на північний захід від острова Південний Пагей (провінція Західна Суматра). Осередок знаходився в десяти кілометрах під поверхнею Індійського океану. Після сильного поштовху відбулося ще понад десяти землетрусів магнітудою від 5,0 до 6,2 за шкалою Ріхтера.

Зараз декілька сотень людей потребують допомоги. За оцінками місцевої влади, дах над головою втратили чотири тисячі осіб. Однак керівництво Національного комітету з ліквідації наслідків стихійних лих заявило, що Індонезія поки не потребує іноземної допомоги жертвам цунамі.
27 октября 2010, 16:35





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт