» Отдых » Новости туризма

Розкрито загадка несмачною їжі в літаку

    всего 84291 отеля

Розкрито загадка несмачною їжі в літаку

Багато пасажирів авіакомпаній скаржаться на їжу, надану в польоті. Учені з Великобританії, нарешті, з'ясували, чому їжа в літаку здається позбавленою смаку: причина тому - гул двигунів авіалайнера.

Автори дослідження проводили експерименти за участю добровольців, яким пропонували є одні й ті ж страви в різних умовах, пише Lenta. ru. У першій серії дослідів люди пробували їжу, слухаючи в навушниках шум, що нагадує гул в салоні літака, а в другій трапеза проходила у тиші. При цьому всім "піддослідним" зав'язували очі.

Після їжі добровольців просили оцінити солодкість і солоність страви, а також інтенсивність хрускоту при відкушуванні і пережовуванні. Крім того, людей запитували, чи сподобалася їм їжа. Виявилося, що при високому рівні шуму їжа здається людям помітно більш прісної, але жорсткою і хрусткої. Вчені вважають, що вплив шуму на смакові та слухові відчуття має різну природу, і мають намір більш ретельно дослідити це питання.
24 октября 2010, 14:25





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт