Розкрито загадка несмачною їжі в літаку
Багато пасажирів авіакомпаній скаржаться на їжу, надану в польоті. Учені з Великобританії, нарешті, з'ясували, чому їжа в літаку здається позбавленою смаку: причина тому - гул двигунів авіалайнера.
Автори дослідження проводили експерименти за участю добровольців, яким пропонували є одні й ті ж страви в різних умовах, пише Lenta. ru. У першій серії дослідів люди пробували їжу, слухаючи в навушниках шум, що нагадує гул в салоні літака, а в другій трапеза проходила у тиші. При цьому всім "піддослідним" зав'язували очі.
Після їжі добровольців просили оцінити солодкість і солоність страви, а також інтенсивність хрускоту при відкушуванні і пережовуванні. Крім того, людей запитували, чи сподобалася їм їжа. Виявилося, що при високому рівні шуму їжа здається людям помітно більш прісної, але жорсткою і хрусткої. Вчені вважають, що вплив шуму на смакові та слухові відчуття має різну природу, і мають намір більш ретельно дослідити це питання.