» Отдых » Новости туризма

Профспілки Франції: На вулиці вийшли 3,5 мільйона чоловік

    всего 84291 отеля

Профспілки Франції: На вулиці вийшли 3,5 мільйона чоловік

Загальна конфедерація профспілок Франції заявила, що на вулиці міст вийшли до 3,5 мільйона людей, які протестують проти пенсійної реформи.

За даними профспілки, найбільше людей страйкували в Парижі - близько 330 тисяч. Сьогодні дві колони демонстрантів паралельними маршрутами пройшли від площі Італії до Будинку інвалідів в самому центрі французької столиці.

Між тим, поліція вважає, що в Парижі страйкували лише 67 тисяч осіб. Всього ж в сьогоднішніх акціях протесту, за даними МВС, взяли участь 1,1 мільйон французів.

Відзначимо, що багатотисячні мітинги сьогодні були проведені в містах Бордо, Ренн, Марсель та інших.

Як повідомлялося, в першій половині дня в ряді міст відбулися зіткнення агресивної молоді і поліції. Зокрема, в центрі Ліона кілька сотень молодих людей перевернули близько 30 і спалили не менше п'яти автомобілів, розгромили автобусні зупинки, телефонні будки, розграбували декілька магазинів і вступили в зіткнення з поліцією. Поліція для розгону демонстрантів застосувала сльозогінний газ.

Через загальнонаціонального страйку Франція опинилася на межі паливної колапсу. Близько 2500 (з 12 тисяч) заправних станцій не працюють. Багато громадян запасаються бензином про запас, через що ціни на паливо пішли вгору.

Як відомо, французи вже більше місяця проводять страйки, покликані не допустити прийняття пенсійної реформи, яка передбачає підняття мінімального пенсійного віку з 60 до 62 років. Голосування по цьому законопроекту у верхній палаті парламенту має пройти на цьому тижні, але може затягнутися, оскільки сенатори лівих поглядів внесли сотні поправок.

Напередодні президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що пенсійна реформа в країні буде проведена, незважаючи на багатомільйонні протести жителів.
19 октября 2010, 18:56





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт