» Отдых » Новости туризма

Опитування: Україна стала ще менш привабливою для інвесторів

    всего 84291 отеля

Опитування: Україна стала ще менш привабливою для інвесторів

Згідно з дослідженням Європейської бізнес-асоціації, індекс інвестиційної привабливості України за три місяці продовжив зниження, а митні процедури та технічні бар'єри торгівлі заважають працювати інвесторам у країні.

Як передає Deutsche Welle, на думку третини опитаних представників іноземних компаній, які працюють в Україні, після виборів Президента в країні якісних змін інвестиційного клімату так і не відбулося.

Так, згідно з дослідженням Європейської бізнес-асоціації, в третьому кварталі індекс інвестиційної привабливості країни знизився з 3,25 до 3,20 за п'ятибальною шкалою.

За словами інвесторів, ситуація з відшкодуванням ПДВ покращилася, проте процес спрощення митних процедур та технічного регулювання й далі погіршується.

Між тим, такі показники як реформування судової системи, земельна реформа, валютне регулювання протягом кварталу залишилися без змін.

"Індекс демонструє, що минулого року в Україні інвесторів найбільше лякала нестабільність. Тепер інші чинники. Також для інвесторів проблемою залишається корупція", - повідомив директор з міжнародних зв'язків та відносин з інвесторами SCM Джок Мендоза-Вілсон.

У свою чергу, виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Дмитро Боярчук каже, що на інвесторів посилився адміністративний тиск.

На думку Боярчука, те, що інвестори відзначають погіршення митних процедур і технічні бар'єри це безпосередньо пов'язане із завданнями, які поставили перед собою влади.

"Це пов'язано з тим, що була задача від влади наповнити бюджет. І митні, і податкові органи чіплялися за все: повертали й не приймали податкові документи, аби тільки знайти зачіпки, щоб нарахувати додаткові кошти", - пояснює Боярчук.
06 октября 2010, 10:33





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт