» Отдых » Новости туризма

На закордонний паспорт можна фотографуватися в хіджабі

    всего 84291 отеля

На закордонний паспорт можна фотографуватися в хіджабі

У Санкт-Петербурзі створено важливий прецедент: для оформлення закордонного паспорта у мусульманки взяли фотографії, на яких заявниця знята в головному уборі - хіджабі. Правда, домогтися цього їй вдалося лише з третього разу.

Сповідує іслам туристка своє бажання отримати закордонний паспорт з фотографією в хіджабі пояснила так: "Якщо я сфотографуюся на закордонний паспорт без хустки, мене будуть при проходженні паспортного контролю весь час смикати: мовляв, зніміть. І це зайва проблема".

У підсумку новий закордонний паспорт вона отримає такий, який хотіла. На думку Фонтанкі. ру, порушення закону в цьому немає. Регламент по оформленню цивільного і закордонного паспортів дозволяє вклеювати в документи фотографії в головних уборах, якщо того вимагають релігійні погляди. Проте в правилах чітко прописано, що головний убір, в даному випадку хустку, не повинен приховувати овал обличчя.

Як пояснили в УФМС по Петербургу і Ленінградській області, попередні відмови в оформленні паспорта з фотографією в хіджабі були викликані саме невідповідністю регламенту: на колишніх знімках хустку був занадто низько насунутий на лоб і закривав щоки.

Тим не менш, видавши такий - перший у місті - закордонний паспорт, міграційна служба взяла з мандрівниці розписку про те, що відповідальність за можливі при проходженні прикордонного контролю проблеми вона бере на себе, повідомляє ІА Regnum.
06 октября 2010, 09:08





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт