» Отдых » Новости туризма

Гірськолижний сезон у Франції продовжує залишатися під загрозою зриву

    всего 84291 отеля

Гірськолижний сезон у Франції продовжує залишатися під загрозою зриву

Асоціація туроператорів Росії (АТОР) направила звернення до міністра закордонних справ Франції Бернара Кушнера з проханням врегулювати питання, пов'язане з оформленням робочих віз співробітникам турфірм. Якщо найближчим часом ситуація не вирішиться, зимовий туристичний сезон у Франції може опинитися під загрозою зриву (подробиці див в матеріалі «Французи відмовили російським туроператорам у візах, гірськолижний сезон під загрозою зриву»).

Справа в тому, що ще близько року тому в процедуру оформлення робочих віз були внесені зміни, згідно з якими, співробітники туристичних компаній (гіди, лижні інструктори і т. п. ), які вирушають до Франції для супроводу туристичних груп, зобов'язані були докласти оригінал дозволу на роботу. Однак, за інформацією АТОР, організація, що видає такі документи - національне Відомче управління по зайнятості, праці та професійної підготовки (DDTEFP)-більше не існує. Ситуація ускладнюється ще й тим, що робота, яку виконують співробітники російських туристичних компаній у Франції, не регламентована жодними офіційними документами, тому оформлення всіх необхідних паперів для кожного співробітника може зайняти кілька місяців. Не існує також чітко відпрацьованої системи отримання дозволу на роботу для співробітників турфирм, що ставить під питання можливість їх в'їзду на територію Франції.

Відзначимо, що французькі супроводжуючі, які приїжджають в Росію з групами, можуть працювати на території Росії за звичайними ділових запрошеннях російських партнерів. Більш того, жодна країна Шенгенської угоди не вимагає оформлення дозволів на роботу для супроводжуючих російських груп.

За словами туроператорів проблеми з оформленням робочих віз для персоналу почалися ще кілька років тому. Однак у цьому сезоні ситуація загострюється до межі. На думку російських туроператорів, французи не враховують той факт, що російські туристи зазвичай не говорять ні на французькому, ні англійською мовами, і давно звикли до того, що на курорті їх завжди супроводжує російськомовний персонал.

За словами виконавчого директора АТОР Майї Ломідзе, кожну зиму більше 60 тис. російських туристів відпочивають у Франції. Створилося положення справ ставить під загрозу зриву їх відпочинок.
30 сентября 2010, 15:45





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт