» Отдых » Новости туризма

Болгарія продовжить візи росіянам, які не бажають повертатися в зміг і дим

    всего 84291 отеля

Болгарія продовжить візи росіянам, які не бажають повертатися в зміг і дим

Болгарські власті вирішили продовжити на 30 днів термін дії віз російським туристам, які перебувають в Болгарії і не хочуть повертатися до Росії, де в ряді регіонів виникла несприятлива екологічна ситуація через пожежі, повідомляє РІА "Новости".

"Оскільки наш уряд знає про складну ситуацію в деяких регіонах Росії, вчора МВС і МЗС Болгарії в односторонньому порядку прийняли рішення про те, що ті російські туристи, які зараз знаходяться в Болгарії, можуть залишитися, якщо не хочуть повертатися до Росії. Термін дії їх віз продовжать на місяць. При виїзді з Болгарії ніхто не зажадає з них штрафів за прострочену візу ", - повідомила РІА Новости прес-секретар посольства Болгарії в РФ Вера Шатілова.

Аномальна спека і посуха, що встановилися в європейській частині Росії з середини червня, призвели до виникнення природних пожеж в різних регіонах країни. Столиця оповита димом протягом декількох тижнів. А 6 і 7 серпня стали самими задимленість днями 2010 року, концентрація чадного газу в повітрі тоді перевищувала гранично допустимий рівень у 6-7 разів.

У неділю 15 чоловік і дітей болгарських дипломатів залишили Москву через смог. За словами Шатілова, в понеділок ще кілька людей вилетять до Болгарії. "Це за бажанням, без обов'язкового характеру. Ніхто з дипломатів не покинув столицю, поки посольство працює в звичайному режимі", - зазначила вона. Близькі дипломатів повернуться, коли екологічна ситуація в Москві налагодиться.

"На сайті МЗС Болгарії є інформація про те, що міністерство радить утриматися по можливості від поїздок до Москви та регіони, порушені димом", - повідомила співрозмовниця агентства.
09 августа 2010, 21:22





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт