» Отдых » Новости туризма

Ейлат і Акаба атаковані терористами, постраждали туристи

    всего 84291 отеля

Ейлат і Акаба атаковані терористами, постраждали туристи

На початку поточного тижня туристи в ізраїльському курортному містечку Ейлат і йорданської Акаби були розбуджені звуками розриваються снарядів: терористи здійснили ракетний обстріл цього району Червоного моря. На ізраїльській стороні постраждалих в результаті ракетного нальоту немає, а в Йорданії, за інформацією різних джерел, поранення отримали від 4 до 6 осіб, в тому числі і туристи, ще як мінімум один постраждалий знаходиться у важкому стані. За попередніми даними пуск ракет стався з боку Синайського півострова.

З подробиць відомо, що в понеділок в 10:35 за мск. по курортному місту Ейлат, розташованому на півдні Ізраїлю, була проведена ракетна атака. В окрузі було чутно як мінімум 5 вибухів. Дві ракети вибухнули в сільській місцевості недалеко від Ейлата, одна ракета впала у води Червоного моря. Ще дві обрушилися на Акабу, де не обійшлося без жертв. В результаті ракетного удару в Акабе постраждав готель «Intercontinental», розташований в центрі міста. Вибухом було завдано збитків будівлі готелю, крім того, згоріли два автомобілі. На місці події працюють медики та місцева поліція. За попередньою інформацією серед постраждалих є туристи і співробітники готелю.

Варто відзначити, що за оцінками військових в нальоті використовувалися ракети типу «Град». Поки жодна з діючих у регіоні терористичних організацій не взяла на себе відповідальність за вчинений теракт.

У теж час, за інформацією туроператорів, російські туристи, відпочиваючі зараз в Ейлаті, дізналися про наліт лише з випусків новин та Інтернету. «Інформація на поточний момент вельми суперечлива і до кінця незрозуміла. Більш того, з боку нашої ізраїльської приймаючої сторони до нас також не надходило жодної інформації про обстріл - вони самі дізналися про це з ЗМІ, та й туристи про інцидент прочитали в інтернеті. При цьому на даний момент жоден турист не виявив бажання повернутися в Росію достроково », - повідомила кореспонденту інфогруппи« ТУРПРОМ »Людмила Сисойкіна, замдиректора по PR туркомпанії« Солвекс Тревел ».

Як уточнила Анхар Кочнєва, керівник туркомпанії «Йорданський клуб»: «Дійсно, ще не було подібних випадків щоб ракетному обстріли піддавалася курортна туристична зона Акаби, і при цьому страждали б готелі. За нашими даними, в Акабе постраждали двоє туристів і двоє працівників готелю. Втім, поки ніхто з що знаходиться в Йорданії туристів не виявив бажання перервати свою відпустку. До речі, на даний момент часу всі готелі там завантажені на 100%, і вільних місць знайти не представляється неможливим ».

Нагадаємо, що останній подібний інцидент стався в квітні нинішнього року. Тоді також у бік Ейлата було випущено кілька ракет, частина з яких впала в море, а одна догодила в сусідню Акабу. Тоді відповідальність на себе взяла терористична організація, що входить до складу «Аль-Каїди».
02 августа 2010, 13:56





отдых осенью
в Турции
в Греции
в Тайланде
в Шри-Ланке
в Испании
на школьные каникулы
Отдых у моря - это пляж, нежное море, жаркое солнце. Романтические пляжи Мальдив и Испании, роскошные пляжи Арабских Эмират
отели Египта, отдых в Египте, отзывы о Египте, отдых в Испании, отдохнуть на Тенерифе, отели Закопане, отели ОАЭ
ФемелиТревел © 2007-2024Отдых, отпуск, туры, туризм и путешествия по мируО нас | Контакт